PDA

View Full Version : phpBB2 forum i znakovi č, ć, ž, š, đ

CROip.com
06-03-2007, 22:32
Večer'!

Može li mi netko napisati kako omogućiti na forumu te znakove jer oni ne rade na phpBB-u? Što treba napraviti.

Unaprijed zahvalan. ;)

Koolikedat
08-03-2007, 06:19
Hi.
To ti je barem lako napraviti, trebas pronaci koji ti je ISO za karaktere i promjeniti ga u "charset=windows-1250" bez navodnika. To se obicno krije u language fajlu u skripti, tamo gdje ti je english.php ili koji vec je na default.

Ako imas Dreamweaver (DW u nastavku) onda prebacis fajlove od foruma u jedan novi folder otvoris DW ides na edit-find and replace...-Find in selektiras folder i taj folder gdje su fajlovi od foruma, i u baxu FIND upises ISO ili iso i kliknes find all, i on ce ti naci obicno je default "iso-8859-1" a ti ga trebas promjeniti samo i onaj gore kako sam napisao prije, eto toliko ovo ce drugi puta kostati 50KN, a za malo komplicirane stvari boga mi i vise.

Inace ppBB nije bas nesto ja bi ti preporucio da se prebacis na Vbulletin, to je mercedes od foruma ppBB je WV golf.
A ako te zanima gdje se moze nabaviti VB odes na soljani.com i pitas webmastera tamo, ok pozdrav.....

administrator
08-03-2007, 09:48
vbulletin se kupuje ovdje i drugog izvora nema.
http://www.vbulletin.com/order/

nelegalana instalacija je strogo zabranjena i u takvom slučaju dolazi do trajne suspenzije account. Inače sam bulletin ima svoju ekipu koja istražuje takve instalcije i radi službene prijave.

Isprika, ne kažem da je post u tom smjeru išao, no samo navodim pravi put korisniku.

pozdrav, SC

Koolikedat
08-03-2007, 22:57
Meni se cini da nisam ja spominjao ilegalnu skriptu, nemora se to nabaviti direktno kod proizvodjaca, moze i kod drugih dilera, direktno kupovanje kod proizvodjaca nebih preporucio, jer je jeftinije kod dilera, a ako si malo pametan onda onda nista ni ne platis. Ja sada bas necu napisati iz principa gdje se moze nabaviti ali ovaj forum samo budale placaju $160 ili vise.:confused:

administrator
09-03-2007, 23:14
upravo sam naveo u našem postu:
citiram:
"Isprika, ne kažem da je post u tom smjeru išao, no samo navodim pravi put korisniku."

mi kao admini moramo samo upozoriti.

Nitko nikome nije rekao da je ileglano.

Naš post je išao u max. pozitivnom tonu.

pozdrav, SC