View Full Version : Prostor na disku
ruff_desperado
26-12-2005, 01:53
Evo ima par dana razmišljam o tome koji server izabrati za novi projekt, inače koristim shopcentrove servere, ali trenutna ponuda paketa ipak nije zadovoljavajuća, sve više hostova povečava u paketima prostor na disku, osobno mi za novi projekt odgovaraju postavke iz bronze paketa, jedino sto ne odgovara je prostor na disku... Zanima me mislite li povečavati prostor... Ipak je za dodatnih 100 mb plačati 20 kn mjesečno previše u usporedbi s nekim drugim hostovima... Inače sam savrššeno zadovoljan shopcentrovim serverima a i podrškom, ako imate u planu povečavanje prostora to bi bilo odlično...
usluga <=> cijena ;)
predlazem da pitas i na mail i svakako predstavis te nabrojis dosadasje uslufe ;)
da ne bi na kraju bila patkica :)
Nadkorisnik
27-12-2005, 06:55
Slažem se!
Shopcentar ima odličnu podršku, za sada sam nekoliko puta razmijenio mejl s njima i svaki puta su bili brzi i profesionalni. Što se toga tiče stvarno bih ih preporučio svima.
Ali taj prostor na disku je stvarno premali :(
Ja sam na Bronze paketu i za sajt u sigu imam 50 MB prostora. Kad instaliram CMS za vijesti i phpbb2 forum za diskusiju to već ode ~15 MB, onda su tu i logovi od statistika, a mora biti i malo lufta za bazu od foruma... praktički vrlo malo ostaje manevarskog prostora za držati gore neki fajl za skinuti. Ja trenutno imam 4-5 MB slobodnog mjesta. Bandwitha je dosta, čak i previše (12 GB, potrošim 3, a 6 bi bilo dovoljno), ali zbog prostora trenutno tražim drugog providera.
shopcent
27-12-2005, 08:48
Par rijeci o cijenama vs usluge...
sto se omjera cijena i prostora tice one su trenutno realne. Cijelu pozadinu koju sam korisnik direktno ne vidi a osjeti se u uslugama nažalost ima cijenu.
Primjerice mi na serverima vrtimo RHE3 operativni sustav kao većina većih hostera i to nije slučajno jer isti pruža najbrži update securitiy-a, stabilnost i sl.
Naravno i kod nas ima problema no uvijek ih promptno otklanjamo.
No da se vratimo na cijenu, u vise navrata smo prošle i ove 2005. god. radili akcije, link http://www.shopcentar.hr/news.php
Cijene ispod nase su trenutno nerealne za siguran razvoj tvrtke, ulaganje u nove proizvode, edukaciju, security, marketing i sl. Ponovo se vracamo na nase novosti > link
http://www.shopcentar.hr/news.php
... na kojima se upravo vidi puna iskoristivost nasih resursa i podizanja kvalitete svih servisa.
Razumijemo Vase potrebe i upravo smo nekada mi rusili cijene vecima od nas i sigurno mogu reci da su ovo cijene koje trziste prepoznaje jer sve ispod toga cak daje dojam nesigurnosti no prvenstveno nase cijene su omjer kvalitete i pozdanosti, podrske.
Tvrtka S.H.O.P. CENTAR d.o.o. ce i dalje pratiti taj trend no kada ce se desiti ponovno snizenje ne mogu tocno navesti.
srdacan pozdrav, Sasa Rendulic
S.H.O.P. CENTAR d.o.o.
Nadkorisnik
27-12-2005, 09:49
Znam ja kako to ide. Većina korisnika zapravo radi samo prisutnost (web presence) i ne iskorištava svoje kvote ni približno. Onda je stvar procjene hosting providera koliko može računati na to. Sigurno ima dosta oversellinga i to je za nas korisnike kocka, provider koji pretjera sutra može imati problema ako se preračunao.
No nije mi jasno zašto vi nudite tako puno bandwidtha a relativno malo prostora? Koliko ja znam, bandwith je skup a disk je danas jako jeftin. Mislim da bi mnogima (npr. meni ;)) više odgovarao sistem sa manje banda a više diska.
Nemojte ovo shvatiti kao osobnu kritiku ili tako nešto, samo komentiram ponudu shopcentra.
Sve najbolje u novoj godini!
ruff_desperado
27-12-2005, 11:14
Ma u pravu ste bandwitha uima previše, a prostora malo... Ima previše stvari koje i ne koristim, bilo bi bolje da ima više mjesta , bar 100 - 150 mb za bronze paket.
administrator
27-12-2005, 11:15
sve je ok, svaki komentar je dobrodošao.
Konkretno kod nas nema oversellinga jer bi kat tad došlo do preopterečenja, servere punimo do cca 500 webova.
Na testnom serveru 12 radimo update, testiranja i sl. tako da nam na produkciji bude što manje "problema".
Bandwidth koji nudimo je realan, posebno zato jer DSL počinje vladati i CRO tržištem.
Tijekom ove godine smo napravili sniženje većih paketa jer smo osjetili dodatnu potrebu korisnika koji imaju veće zahtjeve.
Nije da branim politiku shop-a no sistem sa manje banda je jako nezahvalan za korisnika pogotovo kada ga počinje iskorištavati preko svojih limita.
Konkretno kod nas je dodatan 1gb banda 20kn i to koliko znam ce ici na nižu cijenu. Raspon profesionalnih paketa koje nudimo su od 15Mb do 1000Mb te business paketi od 1000Mb pa sve do 10Gb a i tu su corporate serveri za male, srednje i velike tvrtke, pojedince.
Ono što znam da band neće ići dolje (može samo biti veći) no povećanje prostora ili smanjenje cijena će se dogoditi no kada o tome najbolje zna dir. Sasa R.
Sve najbolje u 2006 :)
pozdrav, SC
excal1bur
27-12-2005, 15:21
Ma u pravu ste bandwitha uima previše, a prostora malo... Ima previše stvari koje i ne koristim, bilo bi bolje da ima više mjesta , bar 100 - 150 mb za bronze paket.
Sve ovisi o klijentu, kod mene je pak suprotna situacija. Nedostaje mi bandwitha, zasad sam za nekoliko GB presao limit, pa mi je SC dao do kraja mjeseca free visi paket, na cemu se zahvaljujem.
Cijene su sasvim realne i kao sto admin kaze kad bi cijene bile jos nize, to bi izazivalo sumnjicavost kod buducih korisnika, jer bi razmisljali kako nije moguce da se za tako malu lovu dobije kvalitetna usluga.
Mozda bi se mogla ponuditi dva 'ranga' paketa. Prvi sa vise prostora i manje bandwitha, a drugi sa manje prostora, ali vise bandwitha.
administrator
27-12-2005, 15:29
Mozda bi se mogla ponuditi dva 'ranga' paketa. Prvi sa vise prostora i manje bandwitha, a drugi sa manje prostora, ali vise bandwitha.
Iskreno ovaj prijedlog je do sada općenito najbolji koji sam vidio na netu.
Ovo cemo spremiti, tako da ako se vodstvo složi ne sumljam da ce bas nesto takvoga i biti u ponudi.
Hvala na komentarima takođe molimo i ostatak ekipe da pošalju komentar na ovaj dio posta.
Što se banda tiče provjerio sam i cijena ce ici na cca 10 do 15 kn za 1GB prelaska a postoji i popust na "veće" količine.
pozdrav, SC
Nadkorisnik
27-12-2005, 17:33
Sve ovisi o klijentu, kod mene je pak suprotna situacija. Nedostaje mi bandwitha, zasad sam za nekoliko GB presao limit, pa mi je SC dao do kraja mjeseca free visi paket, na cemu se zahvaljujem.
A na kojem si inače paketu? Koliko ja vidim to se skidaju .mp3 i wallpaperi? Nema ih baš puno. Znači da imaš dosta posjetitelja, svaka čast.
Cijene su sasvim realne i kao sto admin kaze kad bi cijene bile jos nize, to bi izazivalo sumnjicavost kod buducih korisnika, jer bi razmisljali kako nije moguce da se za tako malu lovu dobije kvalitetna usluga.
Naravno da je moguće dobiti dobru uslugu za male novce, pogledaj što u vezi hostinga možeš kupiti na internetu (kreditnom karticom). Koje će cijene Shopcentar imati je stvar njihovih pokazatelja. Ako im broj novih korisnika raste istom brzinom ili brže nego prije, onda oni neće dirati cijene. Ako počne padati, onda hoće. Nema tu emocija, i sam prodajem neke stvari i znam kako funkcionira ponuda i potražnja :)
To je dobra ideja, pretpostavljam. Samo ne treba pretjerivati, vidim da kod nas ima providera koji nude 2 GB prostora i 1 GB bandwidtha, što je smiješno.
Što se mene tiče, dva mjeseca nakon što sam uzeo 50MB/12GB kod Shopcentra našao sam kod drugog domaćeg providera 300MB/20GB za istu cijenu. Dakle cijene padaju, a ja se tu gnjavim sa brisanjem dodatnih jezika iz CMS-a da bi oslobodio po 300 kB i svejedno imam samo 3 MB slobodnog mjesta na disku. Od sada ću najvjerojatnije uzimati hosting na kraća razdoblja, 6 mjeseci ili možda čak 3, a možda uzmem i negdje vani pomoću kreditne kartice.
administrator
27-12-2005, 17:53
...Koje će cijene Shopcentar imati je stvar njihovih pokazatelja. Ako im broj novih korisnika raste istom brzinom ili brže nego prije, onda oni neće dirati cijene. Ako počne padati, onda hoće. Nema tu emocija, i sam prodajem neke stvari i znam kako funkcionira ponuda i potražnja :)
shop ce svakako pratiti trendove cijena jer upravo mi smo prije dvje godine uzdrmali tržište sa našim cijenama i što je najgore svima je bilo čudno.
Bez obzira koliko korisnika imamo cijena ce kod nas biti uvijek u normalnim razmjerima jer prvenstveno ciljamo na kvalitetu servisa tj. podršku prema Vama (korisnicima).
Strani pakati su ok bez daljnjeg no tu se radi o velikim tvrtkama koje mogu imati taj trend no sve one nepoznate na žalost baš zbog tih cijena dođu i nestanu kroz 1god. Znam to jer smo vrlo dobro upoznati sa svime.
Pravi trenutak ce biti kada ponovo osjetimo taj neophodni prelazak cijena u niže do tada je ovo iskreno realno za našu tvrtku ma koliko to izgledalo skuplje/jeftino i sl.
Igra sa cijenama je vrlo osjetljva priča i skok u niži razred je nekada i korak u nazad jer se opet ostavlja vrlo malo manevarskog prostora za daljnje sniženje i zato smo vrlo hladne glave na nove cijene novih hostera.
Što se tiče mp3ica STROGO ih zabranjujemo te ako ih prijetimo, zaprimimo prijavu i sl. + ako se utvrdi nelegalna distribucija dolazi do momentalne supnezije accounta.
Svaki nelagalni materijal je strogo zabranjen te ako ih imate molimo Vas da ih hitno uklonite.
pozdrav, SC
ruff_desperado
27-12-2005, 19:25
Zar je toliki problem jednoj firmi kao shopcentar povečat prostor koji se trenutno nudi na disku... Jer i sami ste rekli da dsl polako postaje svakodnevnica, i fileovi postaju sve veći, a prostor danas nije skup... Svaka čast na tolikome bandwithu, jer mnogi u slično konfiguriranim paketima kao npr. bronze ne nude ni 6 gb. Ali ima li ikakve šanse, mislim možemo li se obični korisnici nadati da ćete povećati jednog dana (nadam se uskoro) prostor na disku za bronze paket bar na 100 mb, silver sa 100 na bar 150 itd.
administrator
27-12-2005, 19:46
naravno da nije, no ako pratite naše novosti može se primjetiti da vrlo dobro pratimo trendove i pravovremeno reagiramo na tržišne cijene.
izdvojeno sa naših novosti:
01.10.2005.
Veliko trajno sniženje cijena web hosting paketa i povećanje bandwidth-a u svim paketima. Cijene su snižene od 15% pa do 35%.
Kada ce se desiti nova korekcija cijena iskreno ne mogu točno navesti no znam da ce shop, kao i uvijek reagirati sa realnim cijenama za Hrvatsko područje.
pozdrav, SC
shopcent
27-12-2005, 19:56
Tvrtka S.H.O.P. CENTAR d.o.o. prvenstveno ima fokus na kvalitetu servisa te s time otvoreno mogu reci da nismo najeftiniji na trzistu hostinga no to je i ono sto nas izdvaja od velikih a i malih tvrtki jer upravo nudimo individualni pristup svakom klijentu.
Mi necemo mozda biti najjeftinija tvrtka sa cijenama ali smo svakako i definitivno vodeci u podrsci i kvaliteti usluge prema svim klijentima od hostinga 8kn pa do 1000-ce kuna.
To nam je primarni i osnovni cilj (zadovoljstvo i kvaliteta) a cijena je takodjer pri vrhu prioriteta i trenutne cijene dobiveno <=> placeno su u realne za nase usluge.
Sa nekim detaljima ne mogu izlaziti kada i u koje vrijeme.
srdacan pozdrav, Sasa Rendulic
S.H.O.P. CENTAR d.o.o.
ruff_desperado
28-12-2005, 14:11
Prvo, ne bi uopće uzeo hosting kod vas da niste jedni od najboljih, jer istina je da imate ako ne i najbolju podršku a usto i kvalitetne servere...;)
Tvrtka S.H.O.P. CENTAR d.o.o. prvenstveno ima fokus na kvalitetu servisa ... nudimo individualni pristup svakom klijentu.
... vodeci u podrsci i kvaliteti usluge prema svim klijentima od hostinga 8kn pa do 1000-ce kuna.
To nam je primarni i osnovni cilj (zadovoljstvo i kvaliteta) a cijena je takodjer pri vrhu prioriteta i trenutne cijene dobiveno <=> placeno su u realne za nase usluge.
Upravo ovo je nesto sto ce se tesko naci kod vecine firmi, ne samo u vezi web hostinga vec opcenito. Sto se mene tice to mi je bio i glavna smjernica kada sam odabirao kod koga cu uzeti web hosting, cijene su vise manje svugdje slicne, razlika je par kuna mjesecno sto meni osobno ne igra bitno ulogu, vaznije mi je da znam da se mogu uvijek pouzdat da ce se netko potrudit rijesit moj problem u najkracem roku. Znam da postoje i mnoge jeftinije tvrtke koje se bave web hostingom u americi, ali pitanje je kakva je tamo podrska? koliko ce dugo radit? znam mnoge koji su nakon par mjeseci jednostavno nestali. Vjerojatno je mnogima to cudno, ali kada se jednom nadjete u problemu platili biste i duplo skuplji hosting samo da se sto brze rijesi. Vidim vecini je glavni problem prostor, istina i ja volim imati rezervu, ali kada se priblizim granici jednostavno cu preci na veci paket, jel ocito je da imam velik web od kojeg se ponesto i zaradi tako da mi nebi bio problem dati tih par kuna vise, razlike izmedju paketa su nekih 200njak kn, realno gledajuci to je 1 kutija cigareta mjesecno sto i nije neki novac. Naravno nisam nikada protiv povecanja paketa i poboljsanja usluga. ;)
Lockwarre
31-01-2006, 17:27
bla..ja bi jedan kratak odg.
Kada ćete povečati prostore?
Dakle 500MB za 60kn/mj. je dosta, ali je 1000GB za 60kn/mj. taman. :)
(uspoređujući cijene)
administrator
31-01-2006, 17:42
iskreno ne možemo reći kada će biti sniženje no kratko ću navesti da spuštanje cijena kakvo se dešava je ne realno za normalan razvoj tvrtke i svih pratećih servisa.
pozdrav, SC
Lockwarre
31-01-2006, 19:41
Uzmite u obzir da je tehnologija napredovala zadnjih par godina i da je hardvare pojeftinio. Što znaći da morate pratiti razvoj informacijskog sustava kako bi bolje konkurirali na tržištu.
Da prevedem, sniženje cjena ili ti. povečanje prostora na disku će se morati dogoditi, kad tad ... zar ćete čekati da Vam konkurenti preuzmu posao?
To govorim samo zbog toga što želim ostati kod Vas, ali trenutne cifre mi se ne sviđaju. (s obzirom na konkurenciju)
administrator
31-01-2006, 20:11
Poštovani,
naravno da ce snizenja biti no kada točno i koliko i koje promjene ćemo uvesti to Vam trenutno ne možemo javno izjaviti.
Sve informacije ce biti javno objavljene na forumu kao i na index stranici.
Naravno cijenimo Vaš izbor i komentar no ovo su informacije s kojima ja mogu izaći javno na forumu.
pozdrav, SC
bla..ja bi jedan kratak odg.
Kada ćete povečati prostore?
Dakle 500MB za 60kn/mj. je dosta, ali je 1000GB za 60kn/mj. taman. :)
(uspoređujući cijene)
khm.... skoro 1TB prostora na disku :confused: nadam se da je ovo samo tipfeler :p
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.