View Full Version : JOMLA(MAMBO)???pocetnik!
signal44
27-12-2005, 14:53
skinija san vise verzija mambo i jednu verziju joomla.
kako ubaciti template na stranicu?
pokusavao sam nesto radit preko cpanela
dali treba nesto posebno instalirati na domenu i kako?
i dali mi treba neki poseban editor za rad s templatima za joomla i mambo?
Unaprijed hvala!
excal1bur
27-12-2005, 15:14
Template ubacujes kroz administratorsko sucenje Mambo/Joomle. U admin panelu sao kliknes na Install i onda na template i brwosas ga na svom disku i to ej sve.
Za editiranje templateova ti je najbolje imati Dreamweaver sa dodatkom za Joomla template kojeg moze pronaci na mamboforge.net i neki graficki editor, recimo Photoshop ili neki drugi.
signal44
27-12-2005, 15:31
mislis na administratorsko sucelje na serveru u cpanelu ili,napomena probat cu prvo aditi sve online
excal1bur
27-12-2005, 15:35
Admin sucenje sajta, znaci www.domena.com/administrator/index2.php
signal44
27-12-2005, 15:44
havla napredujem!
e sada ako mozes pomoci,dali uopisati sve one iste podatke kako da instaliram na
lokalnom serveru ili nesto drugo
localhost
signal44
27-12-2005, 16:01
instalirao sam joomla ali sada kada sam dobio username i pasword
gore imam administration logo i kada ga stisnem javlja se eror...
ako si instalirao lokalno:
http://localhost/joomla/administrator/index2.php
tu upisujes user i pass pa prema prethodnim uputama nastavis dalje ;)
Davor0901
30-01-2006, 23:59
Za editiranje templateova ti je najbolje imati Dreamweaver sa dodatkom za Joomla template kojeg moze pronaci na mamboforge.net i neki graficki editor, recimo Photoshop ili neki drugi.
Pozdrav!
Samo me zanima gdje mogu pronaći dodatak na mamboforge.net i kako ga instalirati. I kako onda obrađeni template uploadati na host - preko Admina u Joomli ili?
Hvala puno!
ovdje na listi drugi po redu....
http://mamboforge.net/projects/mambosolutions/
moguce da ti na joomli nece raditi, a to je zato sto se template za mambo 4,5,3 i template za joomlu razlikuju u headeru. u tom slucaju ces uzeti neki vec postojeci template za joomlu i kopirati header...
- u headeru se zadaje putanja za css > u toj putanji ces morati promijeniti samo naziv direktorija u koje se css nalazi jer ce pisati ime direktorija od nekog drugog templatea ciji si header uzeo...
- ne zaboravi napraviti template.xml file...
- kad napravis index.php, template.xml, css/template_css.css i images/"slike koje ti tebaju" sve to spremis u jedan direktorij i cijeli direktorij kopiras preko ftp-a u templates/
ako jos nesto nije jasno, samo pitaj....
Davor0901
03-02-2006, 01:03
Hvala na odgovoru! Sad ću sve to pokušati, pa ak zapnem negdje ću se javit. ;)
Hvala, Davor.
Davor0901
03-02-2006, 01:09
Još jedno pitanje...
Mogu li registrirani useri na mom site-u pisati svoje članke? Pokušao sam dodati 'Submit Content' na User menu, ali kada sam se ulogirao kao neki user (kojeg sam registrirao tek toliko radi testa) i kliknuo na taj tab, onda mi se otvori stranica 'You are not authorised to...' ???
Pa jel mi možeš malo pojasniti kako da to omogućim. Možda sam nešto izostavio, ne znam...
Hvala!
U administraciji odes na users pa svakom korisniku mozes dati novinara novinara (ne znam kako tocno pise)
Imas i komponentu CZ Submit... instaliras i dodas link na nju u meniju. Kada korisnik, a moze i posjetitelj, doda vijest tebi na mail dolazi obavijest. U administraciji procitas novu vijest, uredis ako jos nesto treba i odobris ju ;)
Primjer kako funkcionira CZ Submit: http://www.crotuners.com/index.php?option=com_czsubmit
U attachmentu ti je ta komponenta ;)
Meni je osobno draza ta komponenta jer onda svaki posjetitelj moze dodati vijest jer mu ne treba registracija niti poseban status...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.