View Full Version : phpBB 2.0.19
Hojla svima,
brzo na:
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=352966
phpBB 2.0.19, the "we wish you all a happy new year" release.
///////
What has changed in this release?
The changelog (contained within this release) is as follows:
[Fix] corrected index on session keys table under MS SQL
[Fix] added session keys table to backup
[Fix] delete session keys entries when deleting user
[Fix] changes to support MySQL 5.0
[Fix] changes to some of the admin files to improve efficiency and remove a potential error condition when building the menu
[Fix] change truncation of username length in usercp_register.php - BFUK
[Fix] incorrect path to avatars in admin_users.php (Bug #667)
[Fix] fixed get_userdata to support correct sql escaping (non-mysql dbs) - jarnaez
[Fix] fixed captcha for those not having the zlib extension enabled
[Change] Placed version information above who is online in admin panel for better visual presence
[Sec] fixed XSS issue (only valid for Internet Explorer) within the url bbcode
[Sec] fixed XSS issue (only valid for Internet Explorer) if html tags are allowed and enabled
[Sec] added configurable maximum login attempts to prevent dictionary attacks
administrator
30-12-2005, 20:41
da, hvala na obavijesti no nažalost moramo primjetiti da vrlo malo korisnika obraća pažnju na ove obavijesti.
U nazad tjedan dana poslali smo tri poruke na više od XXX foruma no samo ih je par napravilo nadogradnju.
Molimo sve korisnike da što prije naprave nadogradnje kroz Fantastico ili prema uputama sa phpbb sajta.
Ako trebate pomoć tu smo, besplatno ćemo napraviti upgrade.
Hvala i pozdrav, SC
administrator
30-12-2005, 20:44
dodatak:
Fantastico kasni sa nadogradnjom (ne ovisi o nama), no zato imate download sa phpbb sajta.
prije nadogradnje OBAVEZNO postavite forum na engleski jezik i SUBSILVER template. Ovo je JAKO bitno jer Vam forum neće raditi nakon nadogradnnje.
pozdrav, SC
da, hvala na obavijesti no nažalost moramo primjetiti da vrlo malo korisnika obraća pažnju na ove obavijesti.
Kad ih haknu, onda bu bilo kukanja... kak phpbb niš ne valja i kak je pun rupa. :rolleyes:
excal1bur
31-12-2005, 04:35
kak je pun rupa. :rolleyes:
A to kao nije tocno? :rolleyes:
Suncani pozdrav!
Aj ne... da ne velim kaj.
Vrlo je jasno što sam htjela reći.
Ljudi ne apdejtaju forum, pa kada im se dogodi da ih haknu, onda je za sve krivo "smeće od foruma", a ne oni sami kojima se nije dalo apdejtati forum ili su toliko neodgovorni da niti ne prate novosti vezane uz forum.
A to kao nije tocno? :rolleyes:
Suncani pozdrav!... je pun je rupa kao i sve, samo je problem sa phpBB sto je najrasireniji pa se za njegove rupe najvise i dozna, istina zato se brzo i pokrpaju jel zakrpe izadju brzo.
Nadkorisnik
02-01-2006, 02:50
Evo ja na primjer imam velikih dilema oko upgreada. Prvo, bio sam se opekao sa zadnjim upgradeom jer sam radio automatski upgrade koji je potpuno usrao stvar jer nigdje ne piše da treba vratiti engleski i subsilver prije toga :rolleyes:
OK, to sam sad naučio, ali drugi veliki problem mi je to što nemam puno mjesta na disku. Je li ovaj upgrade glomazan?
BTW., Ancica Secan koja je prevela forum? Svaka čast na prevodu.
administrator
02-01-2006, 08:29
ako netko nema mjesta javite nam na mail i svima ćemo dati veće prostore na 24h, to je najmajnji problem.
čujemo se na mailu, potreban nam je naziv domene i "molba" za veci prostor na 24h radi upgrade-a foruma.
pozdrav, SC
Je li ovaj upgrade glomazan? Nije.
Htjedoh postati sve izmjene, ali osim što je "previše" za jedan post, formatirano je za phpBB pa ne prikazuje sve onako kako se vidi kada se posta na neki forum koji je phpBB ili baziran na njemu, a nemam sada vremena sve "ispravljati" da bi ovdje bilo "dobro" prikazano.
Uglavnom, ukoliko radiš "ručno", maksimalno 15 minuta posla = samo sitne izmjene u datotekama.
BTW., Ancica Secan koja je prevela forum? Svaka čast na prevodu. Fala. (:
administrator
09-01-2006, 09:20
konačno je i Fantastico izašao sa novom verzijom:
http://www.shopcentar.hr/forum/showthread.php?p=619#post619
pozdrav, SC
Lockwarre
11-01-2006, 15:18
Why meni piše da mogu upgreadati phpBB forum na 2.0.18, a ne na 19 ?
http://www.cro-adrenalina.com
administrator
11-01-2006, 15:29
pokušajte napraviti upgrade na 18 pa ćemo vidjeti dalje.
backup accounta imamo.
pozdrav, SC
Lockwarre
12-01-2006, 11:16
Pardon, krivo sam ja to "pročitao" naime, piše mi da bi ga mogao upgradeati na 2.0.18 ali pošto je na 2.0.18. nema kaj upgradeati ! :confused:
administrator
12-01-2006, 13:34
u tom slučaju preporučamo upgrade sa službenih stranica phpbb-a
Vrlo čudno no svako to je najsigurnije rješenje.
pozdrav, SC
Pardon, krivo sam ja to "pročitao" naime, piše mi da bi ga mogao upgradeati na 2.0.18 ali pošto je na 2.0.18. nema kaj upgradeati ! :confused:
Jesi siguran da je 2.0.18 odnosno da je eventualno zadnje ažuriranje izvedeno kak spada?
Lockwarre
13-01-2006, 00:47
da, preko Fantastico-a !
da, preko Fantastico-a !
U tom slučaju se povlačim iz daljnje rasprave jer poima nemam kak taj Fantastico "radi".
Da si radil s datotekama skinutima s originalnih phpbb stranica, onda bih ti iskopala odgovor, ovak može biti bilo što.
administrator
13-01-2006, 09:52
preporučamo upgrade sa službenih stranica phpbb-a i biti će sve ok.
to je najsigurnije rješenje.
pozdrav, SC
Lockwarre
13-01-2006, 11:03
Kako da upgreadam ? U kratko molim...
Koji da skinem?
imam:
Full Pachage
Changed Files Only
Patch File Only
Code Change
administrator
14-01-2006, 20:16
Changed Files Only
i
Patch File Only
pozdrav, SC
phpBB hrvatski jezični paketi i sličke ~ 2.0.1
http://forum.sunceko.net/forum/viewtopic.php?p=4
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.