PDA

View Full Version : Spam problem

Nino
03-09-2007, 12:48
Zadnjih par dana primjecujem da svi moji mailovi redovito bivaju blokirani od t-com anti spama. To mi naravno predstavlja izrazite neugodnosti radu pa se pitam u cemu je problem.
Naravno, ne saljem spam namjerno, a niti format mailova nije neuobicajen. Jednostavno, "svi su spam".
Server 20.

Ima li jos netko ovakvih problema?

DarioZg
03-09-2007, 18:02
kakvu ti tocno gresku javi, jel samo proglasi tvoj mail spamom ili server odbije i dobis natrag mail sa linkom na mail-abuse.com .... il nes slicno

Nino
03-09-2007, 21:34
Ne javi gresku i uredno salje.
Na t-com stigne zapakirano u "spam alert".

DarioZg
04-09-2007, 00:48
eh to je onda malo zeznuto, inace antispam zastita malo agresivnije reagira ako su u mailu kakvi linkovi, ako se nalazi kakva slika, i na pojedine izraze u subjectu i samom mailu. Jedino rjesenje je da savjetujes svima kojima stalno saljes mailove da te na user stranicama stave na white listu kako se tvoji mailovi nebi ni provjeravali na spam.

Nino
04-09-2007, 10:48
Znam da t-comov algoritam reagira divlje, medjutim reagira na sve vrste mailova - i na one s najobicnijim izrazima.
Rjesenje koje predlazes i nije rjesenje jer ne mogu od svih koje kontaktiram putem t-coma traziti da me stavljaju na white liste.
Nadam se da ce uskoro t-com pustiti na miru ovaj IP...

DarioZg
04-09-2007, 15:40
nije algoritam t-comov vec od trendmicra :) , i IP adresa servera nema veze sa spam filterom koji tebi zadaje probleme tako da ti u shopcentru ni uz najbolju volju nece moci pomoci, mailovi se prvo checkiraju na blacklistama kako bi se provjerilo da IP s kojeg je mail poslan nije na jednoj od black lista, ako to prodje tek tada se na serverima mail skenira od virusa i jos dodatno za spam (na tom dijelu tebi zapne) i tek onda se isporuci u mailbox.

administrator
04-09-2007, 22:24
Zadnjih par dana primjecujem da svi moji mailovi redovito bivaju blokirani od t-com anti spama. To mi naravno predstavlja izrazite neugodnosti radu pa se pitam u cemu je problem.
Naravno, ne saljem spam namjerno, a niti format mailova nije neuobicajen. Jednostavno, "svi su spam".
Server 20.

Ima li jos netko ovakvih problema?

Večer,

molim Vas da nam dostavite mail koji se odbije, također Vas molimo puni naziv maila i lozinku kako bi sve testirali.

Sve to nam je potrebno dostaviti na info@shopcentar.hr

pozdrav, SC