View Full Version : velika pomoc potrebna
ovako .... skinuo sam phpbb forum i uploadovao ga na moj site
medjutim ,, sta sad da radim? kreirao sam data bazu i sada neznam sta da radim.. trebam da popunjavam neke tabele ali to je toliko nejasno i konfuzno tako da mislim da te tabale nisu odgovor. kako da instaliram i sta da radim kako bi i moj forum proradio.... hvala unapred... znaci samo sam uploadovao u dir /forum i to je to ... molim vas opis sta dalje da radim.. ty
administrator
12-02-2006, 05:35
Vecer,
puno jednostavnije ce Vam biti ako napravite instalaciju kroz:
cpanel > Fantastico > phpbb2
Upišete u directory forum, zatim popunite username i passowrd i to je sve.
Klik na instalaciju i još jednom poslje toga na Finish.
Ako nece ici javite nam se na mail sa nazivom weba, username, password cpanela i opisom problema.
srdacan pozdrav, SC
Ako ti prijavi gresku da je instalacija nemoguca zbog nekih fajlova onda trebas pobrisati sve sto si uploadao (uzalud vrijeme, ali to je skola :))
Da bi znao rucno kreirati baze moras znati programirati, a za to treba puno vremena :)
Kod instalacije nekih drugih skripti koje se ne nalaze u Fantasticu bazu kreiras na sljedeci nacin:
- MySQL Databases > kreiras bazu (dodas samo bilo koje ime), kreiras username (takodjer izaberes ime, najbolje isto), ime dodas bazi sa svim privilegijama
- odes na instalacijsku stranicu skripte (obicno je to ili index.php ili u direktoriju prema uputama). na toj stranici ce traziti naziv baze, username, pass i koji host/server. upisujes sljedece:
baza: prefiks_imebaze (to ces vidjeti pod mysql databases - prefiks automatski dodaje)
username: prefiks_user (isto vrijedi kao za bazu)
password: onaj koji su dodao useru prilikom kreiranja
host: localhost (tako ide u 99% slucajeva ;))
Eto laicki opisano i na greskama nauceno :D
BTW opet najbolje koristiti skripte iz Fantastica jer je jednostavniji update
ovako .... skinuo sam phpbb forum i uploadovao ga na moj site medjutim ,, sta sad da radim?
Bazu već imaš, fali ti korisničko ime, Kvarner ti je napisao kako ćeš ga kreirati.
Nakon toga - instalacija:
1. Promjeni dozvole za config.php u 666
2. http://_tvoja_domena_/_mapa_u_kojoj_je_forum_/install/install.php
3. Gumb Submit [Pošalji]
4. Promjeni dozvole za config.php u 644
5. Izbriši mape install/, docs/ i contrib/
6. Gumb Complete Installation [Završi instalaciju]
To je sve.
Minuta posla.
Nakon toga si podesiš forum i kreneš s postanjem...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.