View Full Version : Pretraživači
pozdrav;
imam pitanje kako postići da vam se stranica kad upišete naslov ili ključne riječi pojavi na popisu pronađenih stranica.
prijavio sam url na google, stavio meta tag keywords u kod ali ništa :o(
administrator
21-03-2006, 15:03
pozicija ovisi u jako puno faktora npr:
- najbitniji je sadržaj stranice
- da ste prijavljeni u web kataloge i da li Vas netko linka
No sadržaj je jedna od ključnih stvari s time da ne smijete raditi SPAM tražilice-a tj. ako na svom webu ponovite ključne riječi 20, 50 100 puta to je na neki način "SPAM" i tražlica Vas može degradirati.
pozdrav, SC
zladuric
25-05-2006, 01:15
A kako se postavljaju ti meta tags, odnosno gdje u stranici?
Samo jedan primjer dajte, ako moze.
administrator
25-05-2006, 01:32
nalaze se između HEAD tagova.
No najbolje je googlati npr. META TAG example
pozdrav, SC
i mene to zanima;
naime,nevjerujem da je sad to zbog meta tagova :confused:
mislim da je u pitanju sadržaj web stranice ili nešto drugo??
evo npr. ja i jedan prijatelj radimo web stranicu o braču,i imamo na web stranici više od 1.500 slika,100njak htm stranica sadržaja,itd. a kad upišeš npr. "otok brač" u google tražilicu izbijamo tek iza 10 stranice :eek:
na msn tražilici je ok!!
1.-3. stranice!
netražimo da sad budemo na 1. stranici,ali neke stranice od nekih apartmana koji i nemaju neki sadržaj se "motaju" pri vrhu - to mi nije jasno?
promijenili smo i web design,,pa i te meta tagove par puta,ali ništa!!!
stvarno me zanima što se sve mora uradit da ti bude web stranica što bolje zastupljena na tim web tražilicama,posebno google kojeg svatko koristi!
eto,pa ako koga zanima:
www.brac-online.org
administrator
09-06-2006, 09:32
ne, META tag ima najmanje veze sa pozicijom no sa druge strane kada ima manje konkurencije META tag je vrlo bitan jer ipak pospješuje poziciju.
Glavni problem je kada ima puno konkurencije tada je tu META tag manje Važan jer se gledaju sljedeće stvari:
- sadražaj stranice koliko je vjerodostojan
- sadržaj ostalih stranica koje imate na svojem webu
- količina sadržaja
- broj linkova koji Vas linkaju (bitno je tko Vas linka i nije dobro prelinkavanje)
- vrlo je bitno da Vas linkaju stranice koje imaju sličan sadržaj tada je to još veći "plus"
- i da Vaš sajt linka kvalitetne sajtove koji imaju informacije slične Vašem sadržaju
I odmah da kažem najčešće greške:
- prelinkavanje nije dobro (ne treba pretjerati da se ne bi desio sandbox tj. suspenzija)
- i ono što 99% korisnika ne radi je to da se napravi sajt i to je to a trebalo bi na dnevnoj bazi producirati barem jednu novu stranicu sa kvalitetnim sadržajem a to znaći da prelazite u mini portal a to opet znači da pružate PUNO INFORMACIJA i ako su kvalitetne pozicija raste.
Sada sam i ja već previše rekao no to nije tajna.
Poanta je da se gradi kvalitetan sajt koji producira kvalitetan sadržaj i da stalno ima nešto novoga.
Do privih pozicija na google se ne dolazi za 1mj. nekada je tu potrebno i pola godine a i više intenzivnog rada. No naravno ima izuzetaka koji nisu ni svjesni da su prvi za cca 20dana jer su pogodili trenutni gogole algoritam i na taj način ostvarili prvo mjesto (a to je stvarno sreća).
No google svako malo mijenja algoritam tako da se može očekivati tko je bio prvi može biti na 5 stranici i to je samo do google i njihove tražilice.
I zadnje google vrlo dobro kuži kada se rade nedozvoljeni trikovi za bolju poziciju tako da to ne pokušavajte niti pod razno!
pozdrav, Sasa Rendulic
hvala na odgovoru!
i mislio sam da je ovaj meta tag najmanje bitan!
onda,što mi je raditi?znači razmjeniti linkove sa "sličnim" stranicama..
mislim da je teško producirati barem 1 stranicu dnevno,jer ipak nemamo baš puno vremena,ali stranica se održava čim se stigne,u prosjeku svakih 6/7 dana objavi se nešto novo!
ima li i kakve veze ime dokumenta?
npr. brac1.htm,brac1.jpg,...
administrator
09-06-2006, 23:04
razmjena linka je ok, treba paziti s kime, koliko i sl.
Ime stranice ima veze kao i slike no to su recimo to tako "pod elementi" jer je najbitniji sadržaj.
Naravno postavlja se pitanje zašto bi jutarnji bio bolje pozicioniran od večernjeg jer su oba sajta kvalitetna i imaju odličan sadržaj (te tematike), odogovor nemamo na to pitanje ali da je sadržaj jedan od ključinih elemenata to je naša pretpostavka.
Naravno naš post nemorate uzeti kao referencu jer mi nismo google i sl. tražilice tj. sve što smo naveli je pretpostavka.
pozdrav, SC
Ma sve je to idimi dodjimi. Ali kladim se da najviše utječe to koliko je dugo stranica online. Recimo spomenuh svoj sajt an forum.hr u jednoj rečenici i odmah iskoći taj post kao rezultat na prvih par mjesta a sama stranica je nekoliko stranica iza makar ima barem 100 puta više tih ključnih riječi, slika i ostalih sadržaja i svaki drugi dan se dodaje nova stranica. šuć-muć. :)
htio bi još dodati da su php stranice (posebno e107) najbolje zastupljene u google tražilici!!!
pa php je standard svih koj koriste većina foruma i portala.
administrator
14-06-2006, 20:50
više puta smo naveli da je e107 TOTALNO nesigurna aplikacija od koje treba, malo je reći bježati.
e107 je preporuka da nikako ne koristite jer je samo pitanje vremana kada će sajt pasti.
pozdrav, SC
nije me dugo bilo,ali danas sam se morao javiti...
naime,danas sam išao malo čačkati po google tražilici,i oko 95% riječi koji bi upisao pojavile bi se na 1. stranici tražilice.. :eek: :cool:
nego,sad imam neki drugi mali problemčić;
kako smo imali malu promjenu radi lakšeg snalaženja prije par mjeseci,na google tražilici su ostale stare stranice.
http://img117.imageshack.us/img117/4724/opatja4wo.png
(prvi link je novi promjenjen i valjan,a ovaj drugi je onaj stari - od istog sadržaja)
sad me zanima kako ukloniti te stare nevaljane linkove???javiti se googleu ili?
htio bi još skrenuti na važnost što se upisuje u "alt" kod slika.trebalo bi upisat nešto slično sadržaju,jer i to dobro prolazi...
http://img452.imageshack.us/img452/3789/viroza6pu.png
p.s. par mojih prijatelja koristi e107 i nisu nikad imali probleme,a i čitao sam na nekim forumima da su nuke,mambo,... najnesigurniji,a e107 najsigurniji.
no to i tako nije tema ovog topica!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.