PDA

View Full Version : Kako zabraniti automatsko učlanjenje na phpBB forum?

IvanVk
28-03-2006, 22:55
Kako zabraniti automatsko učlanjenje na phpBB forum?

Kako se može zabraniti da se nekim robotima-automatizmom netko učlani na forum phpBB, samo radi toga da reklamira svoju web stranicu ( u dva dana cca 15 članova ali nestvarnih ).
Zadnjih desetak je bilo skoro u sat vremena sa bezveznim imenom i e-mailom ali je web stranica uvijek tu.

Ima li lijeka tome i KAKO?

administrator
28-03-2006, 23:37
U administraciji foruma imate link KONFIGURACIJA i u njemu možete definirati da je potrebna Vaša potvrda o dozvoli registracije korisnika.

pozdrav, SC

IvanVk
29-03-2006, 15:50
U administraciji foruma imate link KONFIGURACIJA i u njemu možete definirati da je potrebna Vaša potvrda o dozvoli registracije korisnika.

TNX probat ću,

BTW:
Može li se na forumu verzije phpBB postaviti određene restrikcije.
npr: da forum ne može pregledavati osoba koja se nije registrirala

Lockwarre
29-03-2006, 15:57
Naravno, sve ti je u AdminPanelu !

IvanVk
29-03-2006, 17:40
Naravno, sve ti je u AdminPanelu !

Prvi problem riješen. Sada neregistrirani posjetioci nemogu pregledavati teme

BTW: Kako isto to napraviti za pregledavanje "članstva"
Znaš li gdje točno u AdminPanelu

Mrax
13-04-2006, 21:03
u konfig panelu označi da treba upisati slikovni kod tokom registracije.
Njega niti jedna skripta ne može srušit.
Mislim da ti je to odgovor

DarioZg
15-04-2006, 15:02
u konfig panelu označi da treba upisati slikovni kod tokom registracije.
Njega niti jedna skripta ne može srušit.
Mislim da ti je to odgovor
0 bodova, imam ja to ukljuceno pa mi se svejedno povremeno pojave "padobranci" cudnih imena, ali kako svaki dan pregledavam nove clanove njihove adrese stavim na ban listu i izbrisem ih tako da nisu neki veliki davez

Nadkorisnik
16-04-2006, 18:23
Vraga nisu davež, meni se dnevno registrira barem jedan takav koji uspije proći iako je uključena provjera koda na slici.

Svaki put mi treba nekoliko minuta da skopiram ime korisnika, proklikam po admin panelu i da ga izbrišem. Ako netko zna za neko bolje rješenje molim da javi.

Nadkorisnik
10-05-2006, 01:00
Zna li netko može li se isključiti mogućnost da se netko sa određenom domenom prijavljuje na forum? Ovi spammeri mi se prijavljuju sa mail.ru, pa bih isključio cijelu domenu ako je to ikako moguće.

administrator
10-05-2006, 01:08
da ne radimo instalaciju foruma.

Molimo Vas da nam na mail dostavite administratorski username i password od foruma + link.

Javimo se sutra ojo 10h.

Mislim da nije moguće no nisam 100% siguran, ono što znam a to je da se mogu raditi zabrane na username tj. korisničko ime ali za email nisam siguran.

No rado ću provjeriti, možda se može :)

srdačan pozdrav, Sasa R.

Levi
11-05-2006, 01:22
Zna li netko može li se isključiti mogućnost da se netko sa određenom domenom prijavljuje na forum? Ovi spammeri mi se prijavljuju sa mail.ru, pa bih isključio cijelu domenu ako je to ikako moguće.
Mislim da je ovo moguće ako ideš u admin panelu pod user configuration na Ban listu...Tamo imaš postavke za username, mail itd.

Upišeš *@mail.ru pod e-mail polje za isključivanje i ne bi trebao neko vrijeme imati problema. Barem ih ja nemam vise. ^^