View Full Version : MAMBO-JOOMLA problem
Lockwarre
29-03-2006, 17:35
Poštovanje svima,
imam jedan, meni ne jasan problemčić.
Dakle sve je prikazano u slici ispod ... koji mi daje strašne glavobolje jer sve onda moram pisati i izmjenjivati u bazi ! Naravno nije samo do te "tipke" ! :confused:
http://www.inet.hr/~fpavlic/primjer.gif
Ako se ne varam dodao si neki drugi editor za koji ne postoji tekst u jezicnoj datoteci. Pokusati cu pronaci isti... nadam se sto prije ;)
Lockwarre
29-03-2006, 23:47
Ovako, to mi se ne radi niti u Firefoxu niti u IE !
+prije sam se nešto igrao s JAVOM pa mi je radilo, sad fakat ne znam što da napravim. Instalirao sam si naj noviju JAVU i opet ništa...
Editor je fiksni iz JOOMLE !
Lockwarre
30-03-2006, 13:55
Ajde netko- itko - bilo tko ! :( Helllpajte !
I ak Vam kaj znaći imam XP !
Imam stranicu izradjenu u Mambo 4.5.2 i u Mozilla Firefox-u mi radi odlicno, a u Internet Explorer-u mi je dio sa vijestim "spao" na dno stranice.... O cemu se tu radi....Mozete pogledati na www.kosute.com :)
Lockwarre
30-03-2006, 23:13
Povečavao si lijevi izbornik u CSS-u, smanji ga...
ili ako nisi onda se onda sam automatski povečao jer ti je jedan meni dugačak "Kontakt (Administrator)" !
2Kosute: problem je u templateu koji je default i u joomli i isti se problem javlja.
Najjednostavnije rjesenje: promijeniti template :)
2Lock: nema to veze sa XP-om, stvar je u jezicnoj datoteci koja nema definirane rijeci za te kodove ;)
Lockwarre
30-03-2006, 23:38
Je, pa reci kaj da radim.. :D
Javi o kojem je editoru rijec pa ako ne nadjem english.php mozda sam uspijem napisati ;)
Lockwarre
31-03-2006, 16:41
TinyMCE WYSIWYG Editor
drugisvi
06-04-2006, 00:36
TinyMCE WYSIWYG Editor
stavija san na No editor i za slike koristin html kod...
I ja isto. Sve pišem u html-u jer sam još kod mamba skužila da ovi njihovi vizualni editori znaju "zezat" što me izludi. Lakše je pisat u html-u, a editore ostavljam samo korisnicima koji ne znaju html i pišu tekstove u IE sučelju, kad se ulogiraju na stranicu. i još uvijek im moram stalno pomagat. Trebalo bi javit ovima kaj pišu joomlu da porade na tom (iako vjerujem da pokušavaju jer svaka verzija je sve bolja).
najosnovniji editor koji je bio jos u mambu 4,5 je sasvim dovoljan za uredjivanje vijesti... ukratko: odlican.
razlog zasto ja pisem u html kodu je sto mi je procesor uvijek malo vise opterecen nekim procesima pa se sporije otvara stranica sa editorom :(
Lockwarre
07-04-2006, 12:51
Sad sam probao u Global Conf. isključiti Editor i neće, i dalje mi ga prikazuje ! ! !
Ljudi pa nije valjda moguće da nitko ne-zna kak to riješiti ! ? ! ?
Lockwarre
07-04-2006, 13:34
UFFF, kad sve moram ja ... :cool:
Dakle ljudovi, ovako !
Skinite Jooml-u i u njoj imate ../mambots/editors/tinymce
e i tu cijelu datoteku prebacite tj. zamjenite s onom na netu!
I radi ! :)
Ko mi plača pivu ? :D
administrator
07-04-2006, 13:36
izgleda da je joomla totalno sprčkana u Fantasticu.
pozdrav, Sasa R.
Lockwarre
07-04-2006, 14:21
izgleda da je joomla totalno sprčkana u Fantasticu.
pozdrav, Sasa R.
Ja ju nisam instalirao kroz Fantastico ! Ja sam preko fantastica instaliro mambo pa sam ručno prebacio na joomlu.
Samo mislim da je taj stari Editor malo bio "smrdan" !
Tak da sam stavio čisto novi i radi i u FireFox-u i u IE-u !
Sad sam probao u Global Conf. isključiti Editor i neće, i dalje mi ga prikazuje ! ! !
U joomli 1.0.8 ima opcija da se svakom korisniku posebno dodijeli WYSIWYG ili HTML. Možda još tu trebaš promijenit. U user configuration.
configuration.php mora iti na 777
Lockwarre
08-04-2006, 16:50
[QUOTE=Lockwarre]I radi ! :) [QUOTE]
Moram Kvotati samoga sebe !
LJUDI PROBLEM RIJEŠEN, RADI !
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.