PDA

View Full Version : Instalacija iz fantastica - molim pomoć

son-ja
04-04-2006, 10:00
Upravo sam pokušala instalirati joomlu iz fntastica.
Vidim:
New Installation (1.0.8)
Disk space required: 10.31 MB
Disk space available: 17.5 MB

ok, kliknem na taj new instalation i popunim obrazac:

Install on domain venera-zg.hr
Install in directory

Leave empty to install in the root directory of the domain (access example: http://domain/).
Enter only the directory name to install in a directory (for http://domain/name/ enter name only). This directory SHOULD NOT exist, it will be automatically created!

(ostavila sam prazno)

ostalo sam popunila kao kad bih i za mambo

i javi mi ovu grešku:
The installation can not be completed:

- You chose to install in the main directory of the domain venera-zg.hr, but there are conflicting filenames, therefore we can not proceed. Following filenames already exist in the main directory of the domain venera-zg.hr (path="/home2/venera/public_html/").You must manually remove these files before proceeding with auto-installation:
.htaccess
images
index.php
templates

Click on the browser's Back button to fix reported errors.

Niš, probala sam ponovo al ovaj put sam upisala /home2/venera/public_html/ u tu kućicu za path, al ni sad neće, piše:

The installation can not be completed:

- No valid directory name provided.

Click on the browser's Back button to fix reported errors.

Kaj ću sad? Jel trebam neku direktnu adresu na shopcentru umjesto ove .hr il kaj?

son-ja
04-04-2006, 10:12
Upravo sam zvala telefonom, jer već je 9h, pa da ne čekam odgovor, no evo informacija svima koji budu imali ovaj problem: iz fantastica se može instalirati samo u neku podmapu (npr. www.venera-zg.hr/portal/) a ne direktno u root.

Lockwarre
04-04-2006, 10:17
Iz fantastica se može instalirati samo u neku podmapu (npr. www.venera-zg.hr/portal/) a ne direktno u root.
što nije istina, netko ti je lagao ! :D

son-ja
04-04-2006, 10:24
Ali to mije rekao Saša, tj. da to vrijedi za te domene, il sam, neš krivo shvatila. Instalirala sam joomlu u podmapu
portal i kad otvorim www.venera-zg.hr/portal/ piše:
Forbidden
You don't have permission to access /portal/index.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

E, sad sam obrisal joomlu, tj. u fantasticu sam kliknula na Remove Joomla i sad nema više niš.
I kaj da sad radim? Aj napiši, pliz! Hoću baš joomlu!

son-ja
04-04-2006, 10:29
U cpanelu mi sad piše
Slobodni prostor na disku 18.41 Megabytes

administrator
04-04-2006, 12:06
što nije istina, netko ti je lagao ! :D

stvarno Fantastico neda instalaciju u root no ako se skida joomla sa crojomle ili jomla sajta može se instalirati bilo gdje tj. i u sam root.

Nego da se vratim na problem, upravo smo instalirali jedan novi server, konkretno 16ticu i radimo neke testove na joomli koja ne radi kada se instalira kroz Fantastico.

Zatim smo to sve testirali na našim postoječim serverima i isti je problem.

Instalacija Joomle trenutno ne radi kroz Fantatico.

Testirali smo na više verzija PHPa sada je na 5
http://www.server-016.com/
http://www.server-016.com/info.php

Naravno 16tica nema usera pa se recimo to tako malo igramo sa verzijama php-a.

pozdrav, Sasa R.

administrator
04-04-2006, 12:18
dodatak:

upravo skidamo verziju joomle sa croportala da se uvjerimo da li je do Fantastica ili postoji neki drugi problem.

Upravo radimo ručnu instalaciju joomle pa se javimo.

mada ga ne bi smjelo biti jer ništa novo nismo radili.

pozdrav, Sasa R.

son-ja
04-04-2006, 12:23
Ok, puno hvala. Onda ću ju instalirat ručno: prvo prebacit ftp-om u root, pa onda instalirat u IE... nema veze, nije to strašno, samo duže traje jer imam sporu vezu. To ću sutra jer danas mi se više ne da.

Hvala na informacijama!

administrator
04-04-2006, 12:59
evo testirano i CroJoomla ručna instalacija radi!
http://www.server-016.com/crojoomla

Znači greška je u distribuciji Fantastica (ovo nije do nas i kada će biti ispravljeno ovisi isključivo o ekipi Netenberg tj. Fantastico.

pozdrav, Sasa R.

kvarner
07-04-2006, 02:19
no evo informacija svima koji budu imali ovaj problem: iz fantastica se može instalirati samo u neku podmapu (npr. www.venera-zg.hr/portal/) a ne direktno u root.

potrebno je pobrisati 4 navedene stavke zbog kojih prvi put nije odradjena instalacija do kraja i ne moze neinstalirati.

besla
17-04-2006, 21:14
CPanel preko fantastico-a dopušta instalaciju joomle na root tj. public_html (linux) folder. Tvoj host provider (tko god to bio) očito nije CPanel dobro konfigurirao ili ti pri instalaciji pravis neke početičke greške.

Provjeri i verziju Cpanela (npr. 1.0 (RC36) radi ko mina :-)
Ja sam preko CPanela upgrade-ao neke svoje uratke sa joomla sa 1.0.3 ->...->1.0.8 i sve je ok.

Sretno

administrator
17-04-2006, 21:28
fantastico dopušta instalaciju u root samo je prije potrebno pobrisati image folder i zatim treba pobrisati htaccess fajlu.

I tek nakon toga joomla može ići root.

SC

administrator
17-04-2006, 21:39
dodatak:

a što se tiče konfiguracije cpanela ona je odrađena kako treba ali ne na RELESE verziji već na STABLE.

SC