PDA

View Full Version : Molim prijedlog za dizajn

son-ja
13-04-2006, 00:18
Zgotovila sam još stranicu www.venera-zg.hr (http://www.venera-zg.hr/)

Već sam dobila neke primjedbe da ima premalo boja, da je dizajn mrtav i sl. pa lijepo molim forumaše da mi napišu svoje prijedloge kak da oživim izgled stranice, al da ne bude prenapadna i da bude pregledna i sl.

Lockwarre
13-04-2006, 10:10
Izmjeni header., imaš GRO vrsta fontova na netu pa si izaberi neki joji bi ti najbolje odgovarao. Samo to bi ti PUNOOO značilo. Ovaj background mi se ne sviđa (što je tu je), Uokviri Meni, a po mogučnosti malo veselije boje stavi... a ne kaki žutu i tamno crvenu. Takovm siteu ne treba tražilica kao niti anketa!
A naše usluge se mogu riješiti na mnogo bolji način...

...znam da nisam pomogao, al moral sam nekaj natrkeljati ! :D

son-ja
13-04-2006, 17:46
Malo sam popravila, al nisam baš puno. Puno ljudi mi kaže da kad pročitaju Venera - to ih asocira na crvenu boju i da trebam više crvene stavit. Stavila sam tamnu da nije prekričavo i zato nisam baš puno. Trebalo bi više boja, znam, al nemam ideje. Ova nijansa žute je nešto nalik na boju kože (i planete Venere), al vidim da sam to zeznula. Ne znam koju bi drugu boju stavila. Oni imaju plavu na posjetnici i na svijetlećoj tabli ispred salona, pa možda plavu? Nije ova slika u pozadini nužna, mogu ju i promijenit, al neću neš prešareno da se vide slova (il ću onda morat posebno obojit pozadinu za dio s tekstom). Ova slova sam koristila jer mi je rečeno da mora sve bit pregledno i čitljivo i jednostavno za snalaženje. S obzirom da je sadržaja još uvijek malo, uklonila sam tražilicu. Možda ju stavim ak se stranica razvije, al to neće bit tak brzo jer vlasnica salona još nema ni kompjutor. Anketu sam stavila tek da popunim naslovnicu jer još nemam nikakav sadržaj. Mislim da ću poslikat tete kozmetičarke i stavit njihovu sliku na naslovnicu- kak se smiješe za dobrodošlicu.

kvarner
13-04-2006, 18:28
boje moraju zive i podsjecati na mladost, ovo ide na starost...

i makni ono vl. Bla Bla... to je totalno nepotrebno... bolje u tekstu "o nama" napisati tko sve radi i koja im je struka

son-ja
14-04-2006, 00:23
idem sve okrenut

Lockwarre
14-04-2006, 01:36
Oj, rado bi ti pomogao, si za, javi mi se na mail ak da ... ?

son-ja
14-04-2006, 12:54
a koji ti je mail, ovaj ne radi u forumu

Levi
14-04-2006, 19:08
Bacio sam pogled na sajt i vidim da imaš ok ideju. Ali jednu greškicu.

Ako želiš imati atraktivan sadražaj (slike, tekst) nemoj staviti napadnu pozadinu jer ili ćeš odvući pažnju sa bitnoga ili će sve gledati nepregeldno. Ovdje je, bojim se, oboje u pitanju. Inače ovo solarij i depilacija su super slikice samo što bih ja stavio jednostavnu pozadinu da dodju do izražaja i oko njih temeljio dizajn.

Mora izglati prozračno, jer dobiva sajt na stilu a vrlo lako ćeš to ostvariti ako kreneš ovako kao što sam napisao.

son-ja
14-04-2006, 23:01
je, sad svi kažu da je bolje. trebao si vidjeti kaj sam prvo napravila, sve nijanse proljeva, al sad je stvarno i meni bolje
prvo je bilo klasično ko svi portali u tri stupca, tj. dva (lijevo meni a desno sadržaj), a onda sam nakon brojnih sugestija išla radit svoj template, tj. promijenila sam kompletan html i css i sve pozicije prerazmjestila u html-u - tj. razbacala po stranici
al treba još malo doradit, no sad znam da će ovo biti dobro

hvala svima

son-ja
14-04-2006, 23:08
Sad me muči ovo: htjela biih da se one diplome i slike lokacije pojave kad se mišem dođe na sliku. Znači: ne da se mora klikat za otvaranje veće slike u novom prozoru, nego skriptica za prikaz veće slike kad se mišem prelazi po manjoj. Znam da mora bit jednostavno, al ja nemam blage veze ni o čemu izvan html-a i css-a. Jel se može to napravit da se napiše onmouseover="bla bla" - a taj bla bla bi bio nešto kao open in new window with=širina slike height=visina slike no navigacija :P

son-ja
15-04-2006, 23:58
riješila sam problem :)

son-ja
16-04-2006, 00:32
evo sad je to to i ovako će ostat

jedino me još zanima mišljenje jel mi prekričava ona žuta boja izbornika il je baš osvježavajuća?

WebDoMene
17-04-2006, 02:54
Nisam baš neki tata-mata ili znalac od dizajna al "venera" mi trenutno baš i nije po volji. Nekak mi se čini ko da se netko namjerno trudi fantazirati s bojom i ne pokušava napraviti "pravu" web stranicu. No, kaj da velim!? Treba pokušavat (ko i ja :) )

son-ja
17-04-2006, 12:12
netko namjerno trudi fantazirati s bojom i ne pokušava napraviti "pravu" web stranicu.
A kakva je to "prava" web stranica?

WebDoMene
17-04-2006, 23:33
Nemoj me krivo shvatit i nemoj se ljutit, molim te! Velim nisam neki profic, al mislim da web mora biti pregledan i navigacija cim laksa za koristenje ...

son-ja
18-04-2006, 23:44
Nemoj me krivo shvatit i nemoj se ljutit, molim te! Velim nisam neki profic, al mislim da web mora biti pregledan i navigacija cim laksa za koristenje ...
naravno. zato i jest izbornik onak kričavo žut da ga se ne može fulat ;)

kvarner
19-04-2006, 12:06
izmijeni meni... da je radjen za 1995. godinu bio bi odlican, ali za sadasnjost....

son-ja
19-04-2006, 16:52
Onda mi dajte konkretan prijedlog, a ne samo "ne valja" jer opet ne znam kaj da napravim. Jel bolje lijevo stavit izbornik, desno sadržaj a gore naslov, il kaj drugo?

Levi
21-04-2006, 12:12
Vjerojatno misli da bi trebalo preraditi taj meni u photoshopu da pozornost privblači stilom a manje sa kričavom bojom i odudaranjem od pozadine. ;)

son-ja
21-04-2006, 14:20
Hm, da. To je dobra ideja. Ovaj izbornik je obična tablica obojane pozadine i rubova, tj. bez slika. Možda bi bilo bolje da su neke sličice, al to mi je sad prekomplicirano. Znam da mogu u html dijelu koji skripta generira ubacit slike, al baš mi se to ne radi. Taj izbornik je mambo komponenta i zato mi je komplicirano prčkat po tome, a pogotovo što izvan html-a i css-a nem blage veze ni o čemu, pa da kaj ne zeznem.

kvarner
21-04-2006, 15:07
1. zasto si se prihvatila posla kad ne znas zavrsiti? stranice koje sam sebi radio su dobivale pohvale, ali nikad nisam ni pokusavao raditi nekome drugome, a i kad me pitaju za izradu odbijem. eventualno odradim besplato
2. skiciraj si na papiru kako zamislis ... zatim prenesi u photoshop... onda izrezes i slozis u dw-u ili cemu vec...
3. kad to napravis javi pa ces dobiti ili pad ili prolaznu ocjenu

son-ja
21-04-2006, 23:39
I moje stranice su bile hvaljene i jako posjećene, pa čak i reklamirane na TV-u bez mog znanja u nekim emisijama, kad sam radila portal o papigama. Onda sam ga ugasila jer više namam papige nego psa, pa sam si napravila osobni portal koji je imao bar 300 posjeta dnevno. A sad imam samo onih par html listova jer mi je dosadilo.
Od reklamnih stranica za firme napravila sam dvije + jednu za udrugu i sve to stricu i teti. Ovaj salon je od moje tete i zato sam to radila. Eto, da znaš.
Znam ja dobro da nemam nikakvog smisla ni za dizajn ni za estetiku i to sam mnogo puta dokazala, ne samo na internetu. Zato i pitam za pomoć oko toga, kaj bi bilo bolje, jer stvarno ne znam. A teta nema vremena da mi nacrta kaj hoće i moram sama smišljati. Nema ona ni kompjutor ni pojma kak bilo koje web stranice izgledaju. Al eto danas je recimo imala dvije mušterije koje su ju našle na internetu i došle u salon...

kvarner
22-04-2006, 08:57
Znam ja dobro da nemam nikakvog smisla ni za dizajn ni za estetiku

treba vjezbati... ;)

son-ja
22-04-2006, 22:07
I nitko mi neće neš konkretno predložit?:confused:
Mislim da bi sve trebalo preuredit, al nemam ideju.

A što se tiče vježbanja, vježbam ja već 2 god i kad netko nije za nešto onda nije. Tehnički dio da, al dizajn... nije za mene.

Vikinggarl
01-06-2006, 14:02
Pomogla bih ti nekako savjetom, ipak je dizajn moja struka, ali nikako ne mogu ucitati stranicu. Hmmmmm.....:cool:
Budem opet probala....

Fikdirdow
27-07-2006, 21:00
Too early...

dante
08-11-2006, 14:23
Sonja Želio Bi Napraviti Svoju Web Stranicu A Neznam Kako

administrator
09-11-2006, 12:06
da li znate neke osvove htmla?

Možda da kupite neku malu knjižicu za početak?

pozdrav, SC