PDA

View Full Version : Problem sa pokretanjem php skripte

Nadkorisnik
19-04-2006, 00:28
Ovako, ovo mi je prvi puta da sam nešto napravio u php-u i uploadao na server, pa sam vjerojatno zaboravio napraviti neku važnu sitnicu. Kao posljedica, ono što mi na localhostu radi, na serveru ne radi. Ovo je poruka o grešci:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<HTML><HEAD>
<TITLE>500 Internal Server Error</TITLE>
</HEAD><BODY>
<H1>Internal Server Error</H1>
The server encountered an internal error or
misconfiguration and was unable to complete
your request.<P>
Please contact the server administrator,
webmaster@civilizacija.net and inform them of the time the error occurred,
and anything you might have done that may have
caused the error.<P>
More information about this error may be available
in the server error log.<P>
<P>Additionally, a 404 Not Found
error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
</BODY></HTML>

Nadkorisnik
19-04-2006, 00:35
Napominjem da sam stavio chmod 777 na cijeli direktorij gdje se sve to odigrava, kao i na svaki pojedinačni fajl. PHP skripta je napisana tako da u slučaju pogrešaka zapiše iste u fajl na disk, ali ne dogodi se ama baš ništa. PHP fajl se uopće ne želi aktivirati, kad dosurfam do njega i kliknem na njega javi ovu gore grešku.

Postoje li možda ograničenja u PHP-u na dužinu imena fajla, ili oblik? Fajl se zove getmessages_sa_servera.php.

administrator
19-04-2006, 02:21
direktorij mora biti na 755.

Molim Vas da nam na mail dostavite username i password od cpanel + link koji ne radi.

(nikako nemojte to ostavljati na forumu)

pozdrav, SC

Nadkorisnik
19-04-2006, 04:06
Hvala. To je izgleda bilo to, ne smije biti 777 nego mora baš 755. Sad imam drugi problem. Greška je:

<b>Warning</b>: fsockopen(): unable to connect to news.x-privat.org:119 in <b>/home/user/public_html/yyyyy/xxxxxx.php</b> on line <b>228</b><br />

Je li spajanje na port 119 možda blokirano?

administrator
19-04-2006, 09:41
umjesto home pokušajte home2

pozdrav, SC

Nadkorisnik
19-04-2006, 11:07
To je samo path u kojem se nalazi moja php datoteka koja izbacuje grešku pri otvaranju socketa (u liniji 228). Ne mogu ja promijeniti lokaciju svog user accounta :)

administrator
19-04-2006, 11:20
Neki korisnici su nam u home2 diru zato je predloženo, no ako niste onda je home točna informacija.

da li se pokušavate spojiti na neku mysql bazu koja nije kod nas na serveru.
Ili bolje što točno radite sa fsockopen(): unable to connect to news.x-privat.org:119 in?

pozdrav, SC

Nadkorisnik
19-04-2006, 13:05
Ne, ne radim s bazama.

fsockopen() se pokuša spojiti na NNTP (Usenet) server, kako bi dohvatio određene poruke. Međutim, vrati grešku:

Could not connect to news server news.x-privat.org
110, Connection timed out

Evo koda koji to radi:

function connect()
{
$this->fp=fsockopen($this->server, 119, &$error, &$description, 5);

if(!$this->fp)
{
$this->currentTextualError = "Could not connect to news server ".$this->server." ".$error.", ".$description;
$this->currentErrorCode = NNTP_COULD_NOT_CONNECT;
return false;
}

Uvjet bude zadovoljen i pojavi se poruka o grešci. Isti kod radi sa mog localhosta, dakle sumnjam da je problem na strani x-privat.org? Mislio sam to sada provjeriti tako da se spojim SSH pristupom i probam telnetirati sa svog accounta na news.x-privat.org 119 ali na moje iznenađenje vidim da mi je disablean SSH account! Dugo ga nisam koristio, da li vi to automatski disableavate nakon nekog vremena ili...?

administrator
19-04-2006, 13:21
ne, morali smo privremeno sv ima SSH isključiti.
Molim Vas da nam javite na mail da uključimo SSH,
naziv domene, password i username od cpanel i puni link skripte koje ne radi.

pozdrav, SC

Nadkorisnik
19-04-2006, 18:21
OK, sad kad ste mi uključili SSH, probao sam s njim. Ne ide, ne mogu se telnetirati nigdje.

http://img102.imageshack.us/img102/8802/image13ya.jpg

To sve radi sa localhosta. Čak i ako ciljani server odbije komunikaciju, ovo nije greška koja se treba javiti.

administrator
19-04-2006, 19:52
telnet imamo isključen i to je sasvim ok što se tiče naših postavki.

pozdrav, SC

Nadkorisnik
19-04-2006, 20:13
Telnet mi ne treba, to je bio samo test. Ali što sa fsockopenom? Javlja istu grešku kao i telnet.

administrator
19-04-2006, 21:26
Je li spajanje na port 119 možda blokirano?

da, imamo samo određene portove koji su slobodni.
Tu imamo vrlo "krut" policy i nažalost ne možemo otvarati portove.

pozdrav, SC

zelenooq
17-03-2008, 17:51
jedno pitanje na ovu temu
da li se telnetom moze pristupiti preko porta 80?
kolko znam,u telnetu se moze fingirati bilo shto u headeru requesta (da glumi browser),isto kao i shto se moze birati port kojim se pristupa serveru,recimo 80

administrator
17-03-2008, 19:31
telnet imamo isključen.

pozdrav, SC