PDA

View Full Version : e-mail account kod drugog providera usluge

dom
05-05-2006, 20:33
Poštovani,

Kako sam domenu kupio preko GoDaddy-a dobio sam i jedan mailbox od 25MB pa bih to želio iskoristiti da si slučajno ne zatrpam dragocjeno mjesto na vašim serverima.

Prije nego što sam kupio hosting kod vas, otišao sam namjestiti taj mailbox kod GoDaddy-a no tek kada sam ga sada išao isprobati da vidim da li normalno primam e-mailove, shvatio sam da mi svi emailovi dolaze na vaš server.

Stvarno nisam kompetentan u tom području no mislim da sam naišao na ono što se ovdje treba napraviti (da mi svi mailovi upućeni prema mojoj domeni, business-letters-101.com, dolaze u mailbox GoDaddy-a, tj. na njihove servere, gdje imam 25MB samo za e-mailove) - u GoDaddy FAQ sam pronašao slijedeće pitanje: "Can I use your email account if I host my domain with another registrar?" čiji puni odgovor možete vidjeti na http://help.godaddy.com/article.php?se=%2B&app%5Fhdr=0&article%5Fid=358 .

Zapravo govore da moram podesiti neke Zone records (MX and CName) kod vas očito i pronašao sam nešto u cPanel-u > Mail > Modify Mail Exchanger (MX Entry) no kako se ne razumijem u to molio bih vas da me uputite ili da mi to namjestite prema uputama na GoDaddy-evim stranicama (http://help.godaddy.com/article.php?se=%2B&app%5Fhdr=0&article%5Fid=358).

Hvala.

dom
08-05-2006, 12:47
Poštovani,

U biti možete i zanemariti ovaj moj posljednji zahtjev (iako bi me zanimalo što mislite o tome svejedno) jer sam shvatio da mi sve to i nije potrebno - mogu lijepo koristiti POP3 i redovno skidati e-mailove sa vaših servera tako da si ne zatrpam account, barem za sada kada još ne dolazi puno e-mailova...

Uostalom, primjetio sam da mi GoDaddy limitira koliko mogu e-mailova poslati sa njihovih servera, mislim da je riječ o tzv. SMTP Relaying-u (?).

K tome pitanje: kako namjeravam imati newsletter, ima li i kod vas kakvog ograničenja vezano za slanje poruka?

administrator
08-05-2006, 13:46
da i kod nas ima limita, no da prije toga pitamo sljedeće:
- mi dozvoljavamo samo NewsLettere na koje su prijavljeni samostalno korisnici, znači nedozvoljavamo SPAM.

- koliko procjenjujete da ćete poruka slati i da li se radi o prijavljenim korisnicima ili?

- aplikacija za newse postoji u cpanelu > Fantastico > phplist

Odgovor na limit slanja možemo dati ali samo na Vaš email.

srdačan pozdrav, SC

dom
08-05-2006, 21:19
Naravno, mislio sam da se to podrazumijeva - SPAM ne dolazi u obzir.
Radilo bi se o tzv. "double opt-in" sistemu gdje korisnik najprije zatraži da ga se upiše na newsletter tako što ispuni jedan formular a nakon toga mora potvrditi prijavu tako što će kliknuti na link koji će mu odmah nakon što je popunio formular doći na e-mail adresu (koju je naveo kao svoju u tom istom formularu).

- koliko procjenjujete da ćete poruka slati

Ako mislite na broj poruka koje bih slao odjednom, dakle ukoliko vas zanima broj korisnika koje očekujem, na to vam zaista ne mogu odgovoriti. No, website je nov tako da odmah ne očekujem neki ogroman rast prijavljenih, no nadam se da rasti hoće... :)

- aplikacija za newse postoji u cpanelu > Fantastico > phplist

Hvala, no vezano za tu aplikaciju imam nekoliko pitanja za koja mislim da je naljbolje da otvorim novi thread pa ću to i učiniti.

Srdačan pozdrav