PDA

View Full Version : Newbie pitanje

fd0
21-05-2006, 21:38
Ok. Nadam se da cu ovo dobro napisati. :)

Ja bih recimo od shop-centra zakupio samo web prostor, a domenu bih napravio na nekom drugom mjestu.
Recimo .tk domene npr.
Pitanje je da li je to moguce.

Hvala unaprijed. :)

drugisvi
21-05-2006, 23:51
to je besmisleno...bolje sebi osigurati pravu domenu, nego koristiti otočne besplatne kvazidomene...

DarioZg
22-05-2006, 02:10
Recimo .tk domene npr.

Hvala unaprijed. :) .tk ti nije prava domena nego samo redirekcija, tako da zaboravi takve free domene, a inace domenu mozes registrirati bilogdje

Lockwarre
22-05-2006, 02:36
Moguće je zakupiti domenu negdje drugdje, ali ako već kupuješ domenu, svugdje ti je ista cijena. A opet ak si platio hosting, onda mislim da nema smisla da ne kupiš domenu jer se zakupljuje na godinu dana i košta SAMO 70kn. !

administrator
22-05-2006, 18:23
Ok. Nadam se da cu ovo dobro napisati. :)

Ja bih recimo od shop-centra zakupio samo web prostor, a domenu bih napravio na nekom drugom mjestu.
Recimo .tk domene npr.

Hvala unaprijed. :)

Možete kupiti domenu kod nekoga drugog to nije problem.
No ako želite graditi identitet svoje web stranice najbolje je kupiti .com ili .net domenu.

Konkretno mi smo otišli sa time stvarno daleko tj. u našem potpistu možete vidjeti koje smo sve extenzije kupili.
.com .eu .net .biz .info .org .tv
.in .cc .ws .cn .com.hr .eu.com

Nije slučjano no najbitije je zauzeti TRI domene .hr .com ili .net zatim .biz .info ili .org (org ako imate udrugu).

No da se vratimo na Vaš slučaj tk domena je besplatna ali nije kvalitetno rješenje ako želite imati ozbiljan posao, hobi ili sl. na webu.

srdačan pozdrav, Sasa Rendulic