PDA

View Full Version : Premještanje foruma i baze s jednog hosta na drugi

administrator
02-10-2005, 18:21
prijenos sa starog foruma.
poruka/post od brezam

Evo za sve one koji neznaju ili su imali problema s tim ukratko.

Sa starog hosta prekopirate cijlu mapu sa forumom u vaše raèunalo i uploadate ju na novi host potpuno jednaku. Na novom hostu otvorite novu bazu sa bilokojim željenim imenom. Odredite user i pass za tu bazu. Zatim sa starog hosta u phpmyadmin napravite export kompletne baze foruma na vaš disk u txt formatu. Ovo æe malo duže potrajati, pogotovo ako je baza velika. Kad ste skinuli taj file otvorite ga sa notepadom i pronaðite gdje piše vaša stara adresa hosta. Meni je to bilo samo na dva mjesta. Zamjenite staru adresu novom i sejvajte natrag taj fail. Zatim idite u phpmyadmin na novom hostu i idite u vašu novu bazu. Kliknite na sql i uploadajte svoj txt fail. Ovo æe isto dugo potrajati, ovisi o velièini tog fajla. Kad ste s tim gotovi, idite u mapu od vašeg foruma i pronaðite fail po imenu config.php. Tu morate zamjeniti staro ime baze novim i zamjeniti podatke o useru (ime i pass). I to je sve, vaš forum mora ponovo raditi na novom hostu kako je i radio na starom. Sretno

administrator
02-10-2005, 18:22
prijenos sa starog foruma (također jedan izvrstan post).
poruka/post od joker

U shellu(SSH) prvo napravite backup:
mysqldump --opt -h localhost -pPASSWORD -u USERNAME IMEBAZE > IMEBAZE.sql

Restore na novom serveru/bazi ...
cat IMEBAZE.sql | mysql -h localhost -u USERNAME -pPASSWORD IMEBAZE

vcingel
14-12-2005, 14:49
Imam pitanje u vezi prebacivanja domene sa jednog hosting providera na drugog.

Site se nalazi na croadriji, a želio bih ga prebaciti kod vas.

Problem je što se sve što je dosad stavljano na site (forum, oglasi, vijesti...), nalazi u istoj MySQL bazi, koja ima jaaakoo puno tablica.

Zanima me da li je moguće prebaciti site i bazu.

Najvažniji mi je forum, odnosno bitno mi je da svi postovi, svi useri ostanu sačuvani, i da se forum samo nastavi upotrebljavati. Inače, forum je phpBB.

Ostatak stranice planiram pisati iz početka budući da je kod dosta loš, tako da mi ostali podaci nisu toliko bitni.

I za kraj, stvarno mi nije jasna politika u croadriji. Naime, zvao sam ih da pitam da mi kreiraju novu bazu. Prvo sam u tehničkoj podršci dobio odgovor, kakva baza, pa vi već imam kreiranu bazu. Kada sam rekao da bih želio posebnu bazu za forum, posebnu za vijesti itd. rekli su mi da nazovem prodaju i s njima to dogovorim. Nazovem prodaju, i ženska mi kaže da ne zna da li ću moći dobiti novu bazu, ali neka im pošaljem pismeni zahtjev koji će razmotrit i javit mi da li mogu dobiti novu bazu. Ne znam ko je tu lud???

administrator
14-12-2005, 15:24
Poštovani,

oni vjerovatno imaju drugačiju proceduru dodjeljivanja.

Kod nas je to u potpunosti automatizirano i sve radite sami tj. nemate potrebe da nas kontaktirate da mi radimo baze i sl.

Što se prebacivanja tiče mi možemo prebaciti sajt kod nas ali u tom slučaju prebacivanje naplačujemo 70kn.

Predlažemo Vam da se prebacimo na naš mail i da se čujemo telefonski kako bi dogvorili detalje i sl.

srdačan pozdrav, SC
PS: forum, tablice i sl nije problem prebaciti kod nas

vcingel
14-12-2005, 18:09
Hvala,

moram vidjet u firmi za koju radim stranicu, da se prebace kod vas pa ću vas kontaktirati

pozdrav