PDA

View Full Version : preopterecenje servera 016

libervisco
29-07-2006, 01:12
Pozdrav

Cini se da nesto ne stima sa serverom 016. Vec neko vrijeme od jucer (28 Srpanj) se CPU i memory load penju jako visoko (cesto crveno i zuto svijetle), te se primjecuje usporenje rada siteova i pucanje SSH veza sto otezava rad na bilo cemu sto zahtjeva stabilan prijenos..

Ja sam jucer prebacio Libervis.com, koji je na tom serveru, sa XOOPS sistema na Drupal i preselio XOOPS u subdirektory. Jos tu ima dosta posla sad sa novom instalacijom no ako se ovako nastavi sa preopterecenjem bit ce dosta otezano.

Radi li se o nekom privremenom problemu ili sto? Mozda ima kakve veze sa visokim temperaturama u mjestu di se serveri nalaze, iako koliko znam su klimatizirani a i procesori nebi loadali do besvjesti samo zbog vrucine. :)

Hvala
Daniel

administrator
29-07-2006, 04:32
Večer,

javili smo Vam sve mailom i upravo je Vaš sajt problem koji smo i mi primjetili.

Molim Vas da optimizirate procese jer je definitino nešto pokrenuto što ne bi trebalo.

Konkretno samo Vi radite load MySQLa a imamo gore oko 500 webova.

Temeratura i sl. nema veze, problem je u Vašem sajtu koji se HITNO mora otkloniti.

pozdrav, SC

administrator
29-07-2006, 04:37
isto vrijedi i za: nux

+--------+---------------+-----------+---------------+---------+------+-------+------------------+
| Id | User | Host | db | Command | Time | State | Info |
+--------+---------------+-----------+---------------+---------+------+-------+------------------+
| 211726 | nux+++++ | localhost | nux++++ | Sleep | 24 | | |
|| 211758 | root | localhost | | Query | 0 | | show processlist |

libervisco
29-07-2006, 15:47
:eek:

Ispricavam se.

Poslao sam vam odgovor na email. Mislim da je upravo taj loadpage.php bio problem, pa sam ga izbacio iz XOOPS .htaccess filea i za svaki slucaj privremeno zatvoriju XOOPS instalaciju.

Server i memory load se cine normalnim sada.

Hvala na strpljenju.

administrator
29-07-2006, 17:16
sve uredu.

preoptrećenje je stvarno bilo i sada je sve uredu.

Hvala Vama na suradnji i razmjevanju.

srdačan pozdrav, SC

libervisco
29-07-2006, 17:33
Nema problema..

Taj loadpage.php je bio u sklopu "hacka" za "clean URLs" na XOOPSu, no to sad nije potrebno s obzirom da ce XOOPS instalacija biti ostavljena samo kao arhiv stvari koje nisu presle na Drupal. Tak da onda nece biti vise problem.

A jos budem vidio kako bi mogao malo optimizirati db za drupal na oba sitea.

Hvala