View Full Version : Domena?
Zanima me ukoliko netko produži dalje svoju xy domenu, dakle odustane od sajta da li onda ta domena postaje slobodna u smislu da ju mogu kupiti preko vas ili ona na neki način ipak ostaje u nečijem vlasništu. :\
Jer vidim da većina domena koje se ne produže završe sa reklamnim sadržajem koji možda ni nema veze sa prijašnjim sadržajem kao ovo http://dragonsinn.com/ pa me zanima jel moguća neka rezervacija ako vlasnik ju ne kani produžiti il nešto slično.
administrator
10-09-2006, 13:08
kada domena istekne imate cca 30-35 dana vremena da je obnovite.
Nakon dva dana kada istekne domena se obično blokira ili postavlja reklama (mi ne postavljamo reklame već to radi sam registar).
Domenu je najbolje obnoviti 10 dana prije isteka, jer nakon isteka više od tjedan dana sve je rizik.
Znači ako vlasnik ne produži domenu ima pravo prvokupa 30-35 dana a nakon toga domena je ponovno slobodna (ako je registar pusti, tu postoje još i PENDING DELETE perid i sl. tako da ovisi u stvari o registru kada će ju postiti).
Mi domene koje su u isteku ne nudimo tj. može je samo vlasnik produžiti a kada je ponovno slobodna tada je može kupiti bilo tko).
pozdrav, SC
Hvala na jasnom odgovoru. :)
Da li ako ovdje posjedujem domenu mogu istu prebaciti na neki drugi host u slučaju da preselim sajt prije nek istekne zakupljeni paket?
I u slučaju da se može prebaciti da li se treba nešto doplatiti staom ili novom hostu?
administrator
27-09-2006, 09:42
da, naravno. Domenu ili promjenu DNS možete u bilo kojem trenutku prebaciti kod drugog hostera.
Ako radite transfer domene treba nam se javiti barem 10-15 prije isteka a ako se radi o promjeni DNSa, bilo kada a da domena nije istekla.
Ako se prebacijete sa hostingom kod drugog tada treba kod njih kupiti hosting a kod nas je samo potrebno isti otkazati (tu nema nikakve naplate).
s poštovanjem, Sasa R.
PS. sve moramo dobiti na mail nikako preko foruma.
Zanima me da li se mogu dobiti sljedeći podaci, putem maila naravno:
KEY za domenu
i možda DNSove za konfiguriranje domene
administrator
01-10-2006, 14:39
Poštovani,
ako trebate mijenjati DNS samo nam dostavite na mail nove DNSove i to je to.
Molimo Vas da na mailu nastavimo ovaj zahtijev.
s poštovanjem, Sasa R.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.