PDA

View Full Version : Joomla i hrvatski znakovi

WebDoMene
22-10-2006, 21:37
Imao sam ne nekim instalacijama Joomle problema sa hrvatskim dijakritičkim znakovi. Standardni postupci su u Globalnoj konfiguraciji staviti hr_HR ili instalirati hr jezik. No, ako ni to ne uspijeva evo još jednog rješenja sa CroJoomlinog foruma:

Za one koji još imaju probleme oko pravilnog encodinga (prikaza naših slova) evo još jedne začkoljice koja može biti korisna.
Dakle nakon što ste isprobali sve mudre savjete na ovom forumu, a još uvijek vam se ne prikazuju hr slova pravilno, i ako je header stranice pravilan (view source), i ako se čista html stranica pravilno encodira, onda je problem još moguć u php.ini datoteci. Ista se nalazi u php instalacijskom direktoriju php-a i u pravilu je nedostupna ako poslužitelj nije vaš.
dakle tamo negdje u php.ini postoji direktiva kako slijedi:
"...
; As of 4.0b4, PHP always outputs a character encoding by default in
; the Content-type: header. To disable sending of the charset, simply
; set it to be empty.
;
; PHP's built-in default is text/html
default_mimetype = "text/html"
default_charset = "iso-8859-1"
....."

Originalni english komentar objašnjava sve. Dakle ako je tamo nešto kao meni u gornjem primjeru, brišite "iso-8859-1" ili što već tamo stoji. Neka ostane samo: default_charset =

Pitam Shopovce - jel mi imamo pristup php.ini datoteci i ako nemamo da li to oni mogu po defaultu srediti da u charsetu ne stoji niti jedan encoding???

administrator
23-10-2006, 00:34
Večer,

da, moguće je da mijenjamo mi php.ini no imamo "neutralan standard" radi stranih klijenata a i naravno nas HR-ovaca.

php.ini nije moguće editirati sa Client strane.

pozdrav, SC