View Full Version : mail
zašto kad si šaljem mail od kuće na mail od firme (shopcentar host) ne želi poslat mail već mi vrati system administrator poruku ....sa nekih drugih webmailova i drugih akaunta radi a sa mojeg ovo šalje:
Your message did not reach some or all of the intended recipients.
Subject: jadb
Sent: 10.11.2006 16:41
The following recipient(s) could not be reached:
'info@XXXXX.hr' on 10.11.2006 16:41
550 <info@XXXX.hr> user unknown (#5.1.1)
moj akaunt kod kuće ide preko iskona.
administrator
11-11-2006, 01:01
Vecer,
molim Vas da nam javite na naš mail sve detalje kako bi provjerili da li je sve uredu.
pozdrav, SC
najvjerojatnije je nesto s MX zapisima, neznam postoji li tako nesto kod iskona, ali kod t-coma za mail postoje tzv office paketi gdje svaki korisnik ima mogucnost registriranja domene koja bi se preusmjeravala na njegov mail tako da ima mail oblika naziv@imefirme.hr i sada recimo da firma ima takav paket kod iskona i MX zapisi na iskonovim dns serverima pokazuju na iskonov mail gdje su kreirani neki mailovi na imefirme.hr ali ne postoji info@imefirme.hr . Sada ovako uzmi... spojis se preko iskona i kada saljes mail prvo ide preko njihovog DNSa koji ima MX zapise za navedenu domenu i salje mail na njihove mail servere gdje nije kreirana takva mail adresa i zato ti vraca ovo. Zatim se spojis preko nekog drugog ISP-a gdje nema MX ni NS zapisa na njihovim DNS serverima za navedenu domenu vec salju upit dalje prema drugim DNSovima gdje su pravilno podeseni NS i MX zapisi pa se mail isporucuje pravilno. Inace na ovakve stvari treba malo pripaziti u slucaju preseljenja domene i hostinga s obzirom da se dosta cesto zna dogoditi upravo to kako sam opisao.
hosting je prije bio na iskonu ......:o
i šta mi je sada činit ?
nazvati njihovu tehnicku podrsku i pitati da provjere NS i MX zapise na njihovim serverima i da promijene ukoliko je potrebno ili da upute na kog se obratiti dalje
administrator
27-11-2006, 20:20
ako je host bio na iskon, definitivno je problem u tome da trebate biti kompletno pobrisani sa iskona tj. mislimo na brisanje web prostora za vašu domenu i pripadajučih mailova za isti.
pozdrav, SC
posalo sam im mail.......nisu mi odgovorili ali sam probao i sada radi vjerovatno su pobrisali sve ....
e sada još jedno pitanje zadnjih dana dobivam hrpu spamova na mail jel imate vi kakvu zaštitu od toga ili neku preporuku programa da mi ne šalje tolike spamove ? opet tu imam strah da mi ne svrsta u spamove neke mailove koji nisu spam ...
ja sam njima poslao odmah mail nakon što mi je ovaj dečko rekao za iskon da im se obratim da li je moguće da nakon što su oni to obrisali sa svojih servera da mi pristiže tolika pošta ? mislim spam ....
administrator
28-11-2006, 09:14
ako je host bio na iskon, definitivno je problem u tome da trebate biti kompletno pobrisani sa iskona tj. mislimo na brisanje web prostora za vašu domenu i pripadajučih mailova za isti.
pozdrav, SC
mi smo uredno odgovorili na Vaš mail, gore citiram naš odgovor koji je postan na forumu kao odgovor a istu stvar smo napisli u mailu.
u cpanelu imate opciju Mail > SpamAssassinn i potrebno je prvo:
- kliknuti na configure gumibić i pod score upisati 4
zatim pod Rewrite upisati ***SPAM***
snimiti i aktivirati brisanje spama tj. kliknuti na link na kojem se aktivira brisanje (treći odlomak link Click here)
i to je to.
Molim Vas da nam na mail javite naziv domene da uključimo i provjerimo da li ste dobro odradili SPAM zaštitu.
pozdrav, SC
ovako postavio sam ovo:
required_score = 4
rewrite_header subject = ***SPAM***
e sada ne znam šta trebam uključit spam cistac ili spam box :confused:
P.S mail se odnosio na ISKON vaš mail sam uredno primio.
kliknuo sam na onaj link i sada je spam čistač uključen. poslao sam vam na PM ime domene da provjerite.
HVALA !
administrator
28-11-2006, 18:33
bitno je da ste kliknuli na ovaj link u spamassassinu:
To simply have the server DELETE and NOT deliver emails that are tagged as
spam by SpamAssassin, click here now.
pozdrav, SC
sve to štima ali mi sada ne želi slati mailove !!!!!!
misim da nije do spama jer sam ga probao isključit i ponovo uključi i to ništa ne mjenja !!!!:(
administrator
29-11-2006, 11:06
molim Vas da nam na mail prijavite ovaj problem, nikako ne na PRIVATNU poruku.
Mail je: info@shopcentar.hr
Također Vas molim da nam dostavite puni naziv mail i njegov pasword kao i lozinku + username za cpanel.
pozdrav, SC
WebDoMene
29-11-2006, 12:22
Hmmm, ne znam u cem je problem al ja od jutra mogu primati e-mailove ali niti jedan NE mogu poslati!
administrator
29-11-2006, 12:26
Hmmm, ne znam u cem je problem al ja od jutra mogu primati e-mailove ali niti jedan NE mogu poslati!
molim Vas da nam na mail prijavite ovaj problem, nikako ne na PRIVATNU poruku i FORUM .
Mail je: info@shopcentar.hr
Također Vas molim da nam dostavite puni naziv mail i njegov pasword kao i lozinku + username za cpanel.
pozdrav, SC
"Task 'mail.xxxxx.hr - Sending' reported error (0x800CCC65) : 'Your outgoing (SMTP) e-mail server has reported an internal error. If you continue to receive this message, contact your server administrator or Internet service provider (ISP). The server responded: 503 valid RCPT command must precede DATA'"
ovo mi javi ..... poslat ću vam na mail !
primat mogu ali salti ne mogu.
administrator
30-11-2006, 09:11
u novim uputama, stare su cca par mjeseci, navodimo da se stavlja sljedeće:
ukoliko imate problema sa slanjem maila molimo Vas da podesite sljedeće
u Outlooku za određeni mail postavite OUTGOING mail na:
mail.t-com.hr
ako koristite DSL od T-COMA a ako je iskon tada stavite:
mail.iskon.hr
Ukoliko je neki drugi ISP provider molimo Vas da se kod njih informirate koji OUTGOING mail trebate koristiti za slanje mailova.
Znači možemo mi ostati no ovo je za slučaj kada Vam ne radi slanje.
pozdrav, SC
Poštovani,
zanimalo bi me koji SMTP koristi shopcentar, tj webforme (sendmail) i mailingliste (mailman). Naime imamo ogromnih problema tj dobar dio pošte poslane putem webformi i mailman listi ne bude isporucen.
Zahvaljujem na odgovoru
Roman Slovenc
administrator
10-12-2006, 10:52
Poštovani,
molim Vas da nam ovaj problem javite na mail
info@shopcentar.hr
Potreban nam je naziv domene, username i password od cpanela i URL gdje je kontakt forma koja ne radi.
pozdrav, SC
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.