View Full Version : phpBB - Registracija novog člana i link članstvo?
Zanima me ima li tko kakvih saznanja KAKO da podesim forum da za svakog novog korisnika moram ja osobno kao administrator potvrditi dozvolu za prijavu ( nije nužno može on i sam ) .
Ima li phpBB takvo nešto.
Gledao sam u admin panelu ali nikako da skontam gdje to uključiti, a tko zna može li se uopće..
Podesio sam za probu u General/ Configuration da aktivaciju korisničkog računa određuje administrator. ALi nije to to.
Za probu sam registrirao novi login-name i on je uredno na mail poslao da aktiviram korisnika. Ja to nisam htio ali svejedno na forumu se pojavio novi korisnik sa njegovim e-mailo i linkom na web stranicu.
Dakle htio bih da se novi korisnik ne vidi uopće na linku ( user / članstvo ) dok ja ( ili on osobno ) ne aktivira račun na linku koji dobije na e-mail .
Ima li pomoći?
administrator
30-11-2006, 22:27
mislim da ste dobru opciju odradili, no ovako:
molim Vas da nam info@shopcentar.hr dostavite ovaj zahtijev + user i pass od admina foruma + link do fouma.
pozdrav, SC
Dakle htio bih da se novi korisnik ne vidi uopće na linku ( user / članstvo ) dok ja ( ili on osobno ) ne aktivira račun na linku koji dobije na e-mail .
samo me ovo zanima a poslati user name i password nemogu.
Mogu Vam samo dati link.
www.ic.ims.hr/forum/
Zanima me ima li tko kakvih saznanja KAKO da podesim forum da za svakog novog korisnika moram ja osobno kao administrator potvrditi dozvolu za prijavu ( nije nužno može on i sam ) .
Ima li phpBB takvo nešto.
Gledao sam u admin panelu ali nikako da skontam gdje to uključiti, a tko zna može li se uopće..
U AP imaš 3 opcije (sve lijepo piše, prebaci na hr ako si slab sa en): račun je odmah aktiviran, korisnik ga mora aktivirati, admin ga mora aktivirati (konfiguracija-Omogući aktivaciju korisničkog računa-izabereš od te tri opcije)
Podesio sam za probu u General/ Configuration da aktivaciju korisničkog računa određuje administrator. ALi nije to to.
Za probu sam registrirao novi login-name i on je uredno na mail poslao da aktiviram korisnika. Ja to nisam htio ali svejedno na forumu se pojavio novi korisnik sa njegovim e-mailo i linkom na web stranicu.
To je to. Njegov nick ćeš vidjeti u članstvu, ali on ne može postati dok račun ne aktivira admin
Ima li pomoći?
To se ne može napraviti preko AP (ja ne vidim tu opciju, a i ne znam što ti ona toliko smeta)
Sigurno se može napraviti, ali zahtjeva izmjenu koda. Nadogradnjom foruma, i kod ćeš morati ponovo obnavljati. Ne isplati se.
U AP imaš 3 opcije (sve lijepo piše, prebaci na hr ako si slab sa en): račun je odmah aktiviran, korisnik ga mora aktivirati, admin ga mora aktivirati (konfiguracija-Omogući aktivaciju korisničkog računa-izabereš od te tri opcije)
To je to. Njegov nick ćeš vidjeti u članstvu, ali on ne može postati dok račun ne aktivira admin
To se ne može napraviti preko AP (ja ne vidim tu opciju, a i ne znam što ti ona toliko smeta).
Pa to upravo i hoću izbjeći.
Imam dosta noname članova koji se samo registriraju na forum ali nikada ne potvrde registraciju.
Važno im je samo da se nalaze na popisu članove i tu je link na njihovu web stranicu ( često reklama ili spam a i nepoželjne web stranice )
obrisao sam ih do sada barem preko 200
Pa to upravo i hoću izbjeći.
Imam dosta noname članova koji se samo registriraju na forum ali nikada ne potvrde registraciju.
Važno im je samo da se nalaze na popisu članove i tu je link na njihovu web stranicu ( često reklama ili spam a i nepoželjne web stranice )
obrisao sam ih do sada barem preko 200
Onda proguglaj i potraži mod.
Moš probati da li ovo radi (nisam probao):
Snimi ovaj kod kao tekstulanu datoteku pod imenom htaccess u osnovni direktorij na svom serveru.
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://www.domena.com/.*$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://domena.com/.*$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://www.domena.com$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://domena.com$ [NC]
RewriteRule (profile.php)$ http://www.domena.com [R,NC]
Ako imas problema s raznim botovima savjetujem ti da provjeris jel ti ukljucena ova opcija:
Administration Panel -- > pod General Admin odaberes Configuration i osma opcija odozgora Enable Visual Confirmation
Requires users enter a code defined by an image when registering. stavis na Yes
ja na srecu nemam vecih problema sa takvim botovima, mozda 2 komada tjedno se pojave al ih brzo brisem i stavljam njihov mail na ban listu ali kao *@domena.com
Administration Panel -- > pod General Admin odaberes Configuration i osma opcija odozgora stavis na Yes
Ma ja imam već zahtjev za vizualnu potvrdu registracije, No nije stvar u tome, OVO nisu Botovi, bar ja tako mislim.
Već su to stvarne osobe koje surfaju internetom i traže forume ( tako sam čuo, i na ovaj način reklamiraju određene web ).
To su plaćene osobe koje sjede za PC-om i prijavljuju se manualno na svaki forum za koji znaju ili ga nađu. Naravno, obavezno stave link na web stranicu a ostale podatke bez veze. Ne znam jeste li vi imali takvih slučajeva ali eto ja jesam. Dnevno brišem barem tri takva lažna člana. Pogotovo što je forum na HR jeziku a ti lažni članovi su uglavnom iz USA ili RU ( koji vjerojatno ni ne razumiju jezik, ma ne vjerojatno već sigurno. )
Zanimljivo mi je ovo banovanje sa domenom ali to opet ide u nedogled jer su stalno različite.
Najbolje riješenje bi mi bilo da se na forumu link na članstvo ne vidi ako nisi registriran na forum, jer ću tako izbjeći da neregistrirani članovi vide listu članstva a time i da kliknu na eventualno sumnjiv web link. Ne štitim ja sebe već druge posjetioce koji dođu na web forum. A i ne trebaju mi lažni članovi.
Mene baš briga tko će se registrirati ( ne doslovce ) jer ja ne idem pregledavati članove foruma i klikati na njihov web ako je upisan.
@brundo:
Hvala ti na code , ali objasni mi što ovaj code radi i čemu služi ako možeš. Već imam neke zapise u toj datoteci ( koje sam sam stavljao u vezi slika ) pa ne bih htio da nešto poremetim.
TNX na javljanju.
@brundo:
Hvala ti na code , ali objasni mi što ovaj code radi i čemu služi ako možeš. Već imam neke zapise u toj datoteci ( koje sam sam stavljao u vezi slika ) pa ne bih htio da nešto poremetim.
TNX na javljanju.
"code" bi trebao brisati neaktivne članove. To mi je prvo izašlo na "guglu", nisam siguran da valja. Treba pretražiti, kod ili mod sa tom funkcijom sigurno postoji.
Članstvo se vjerojatno vrlo lako može napraviti nevidljivim.
Vidim da je registrirana ancica - vidi ovaj jako lijepo sređen forum (http://forum.sunceko.net/forum/index.php?sid=b924a479145ab80633ea6b5f0535dda8)
btw: sada sam se sjetio da imam dug prema njoj.
Članstvo se vrlo lako može napraviti nevidljivim.
Vidim da je registrirana ancica - vidi ovaj jako lijepo sređen forum (http://forum.sunceko.net/forum/index.php?sid=b924a479145ab80633ea6b5f0535dda8)
btw: sada sam se sjetio da imam dug prema njoj.
"code" bi trebao brisati neaktivne članove. To mi je prvo izašlo na "guglu", nisam siguran da valja. Treba pretražiti, kod ili mod sa tom funkcijom sigurno postoji.
Hvala ti, uzet ću u obzir ovo i isprobati, no prvo moram pregledati linkove koje mi je predložila Ančica u drugoj temi.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.