View Full Version : Forum
Lockwarre
30-10-2005, 19:54
Kak da prebacim podatke iz baze foruma u bazu mamba ? Kako bi instalirao novi forum u mambu, govorim o phpBB-u! Odg. ne znam & nikako nisu dobro došli :)
excal1bur
30-10-2005, 20:00
Najpije bi bilo dobro da nam kazes koju komponentu si koristio za integraciju.
Lockwarre
30-10-2005, 20:24
Najbolje bi bilo da mi Vi (govorim o množini) kažete što da radim.. nisam još ništa instalirao...!
administrator
30-10-2005, 21:12
osobno bi rađe koristio nezavisnu instalaciju foruma.
Znači MAMBO + posebna instalacija i link koji pointa na forum.
što se tiče prebacivanja sve se može odraditi kroz phpMyAdmin samo treba jako paziti sa prefixima baza i tabela.
pozdrav, SC
Lockwarre
30-10-2005, 21:47
I ja bi rađe da mi ovako ostane, ali ne znam kako da napravim modul za logiranje iz mamba na forum..! Tj. znam odprilike kodiranjem passa u i iz md5 itd. Samo MENI je to mali problem jer ne znam baš php..!
excal1bur
30-10-2005, 22:05
Mozes koristiti MOSPlus, koji zapravo koristi samostalnu instalaciju foruma, dok ima jos jedna komponenta, ali ona sadrzi nesto izmijenjeni phpBB i nije jednostavno raditi upgrade, a kamoli prebaciti bazu.
http://demo.impleri.net/
Ovdje ces moci, cini mi se, prebaciti bazu kao da se radi o normalnoj phpBB instalaciji.
Sretno i ne zaboravi prije prebacivanja napraviti backup baze za svaki slucaj ;)
po iskustvu bi zaobisao tu integraciju...
jednom sam to napravio i nikad vise...
razlog zasto sam radio integraciju: cinjenica je da kad se rade portal i forum korisnici precesto zaobilaze portal, jer ako je nesto zanimljivo sigurno ce procitati na forumu i usput prokomentirati ili ce vec vidjeti na nekom daleko jacem portalu. jedina prednost koju integracija mamba s nekim forumom nudi je da je portal nezaobilazan (zbog linka koji je korisnicima "kompliciran" pa misle da je dinamicki)
nedostaci: problemi kod upgradea mamba i foruma, obicno se ne poklapaju, a tako ni komponenta za integraciju. koristim kombinaciju mambo 4.5.1. i simpleboard 1.0.4. koji sam pokusavao upgradeati na 1.1., ali nisam uspio zbog stare verzije mamba koju je opet problem upgradeati zbog dodanih komponenti, tj. nije problem, samo je potrebno sve dodane komponente ponovno dodati.
dakle, ako nemas dovoljno dobar razlog za integraciju ne radi to, jer je opcija koju ti je SC naveo daleko bolja ;)
Lockwarre
31-10-2005, 11:16
E, upravo zbog toga kaj korisnici zaobilaze forum,a čitaju i surfaju po stranici sam htio staviti u mambo..! Glavna opcija mi je da složim login modul na mambu za forum! Zna tko?
cek zaobilaze forum a surfaju po stranici??? to je onda super ;)
meni su zaobilazili stranicu, a isli na forum...
za taj login ces naci kod na phpbb stranicama (hackovi i sl.)
u mambu iskljucis editore (configuration) i odes na modules > new > kopiras kod, samo onaj dio koji se tice login forme, spremis modul, i prikazes ga
Lockwarre
31-10-2005, 17:21
za taj login ces naci kod na phpbb stranicama (hackovi i sl.)
u mambu iskljucis editore (configuration) i odes na modules > new > kopiras kod, samo onaj dio koji se tice login forme, spremis modul, i prikazes ga
Može link, nemrem naći.. :(
www.phpbb.com
potrazi na googleu "phpbb hacks" ili "phpbb login form" sigurno ces zavrsiti na stranici koja sadrzi te skriptice ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.