View Full Version : Posjetitelji online
Molim pomoć. Našao sam na http://www.perlonline.com besplatnu skriptu za pokazivanje trenutnog broja posjetitelja na stranicama i pokušao ju ugraditi ali ne radi dobro. Moje stranice su html dokumenti. Pošto se ne razumijem u programiranje, ne znam što ne valja.
Prema njihovim uputama sam na serveru napravio poddirektorij online u svom public_html/cgi_bin direktoriju i stavio u njega njihovu skriptu online.cgi i dodatni poddirektorij data. Podesio sam varijable za online.cgi na 755 i za data na 777.
U svoje stranice ubacio sam liniju koda prema uputama (stavio sam ju u attachment ovog posta).
To bi onda trebalo raditi ali mi pokazuje skoro uvijek 1 posjetitelja, eventualno 2 ili 3. Ovaj jedan sam valjda ja dok gledam. Ako mogu vjerovati statističkom programu Awstats, koji istovremeno bilježi desetak posjetitelja, nešto ne štima.
Zna li netko o čemu se radi? Hvala!
WebDoMene
12-03-2007, 17:59
a link na sajt?
a link na sajt?
Na njihov sajt postoji automatski link s cifre koja označava trenutni broj posjetitelja. Iako sam ja stavio i u dnu stranice dodatnu napomenu da koristim njihovu uslugu (skriptu). Ali, nema više problema, nakon nekoliko dana (ne znam zašto je toliko trebalo?) proradilo je! Pokazuje mi, doduše, ponekad 2 – 3 posjetitelja manje nego što tvrdi Awstats ali to nije tako strašno. Možda Awstats pribroji i neke automate ili slično?
CROip.com
27-03-2007, 18:57
Na njihov sajt postoji automatski link s cifre koja označava trenutni broj posjetitelja. Iako sam ja stavio i u dnu stranice dodatnu napomenu da koristim njihovu uslugu (skriptu). Ali, nema više problema, nakon nekoliko dana (ne znam zašto je toliko trebalo?) proradilo je! Pokazuje mi, doduše, ponekad 2 – 3 posjetitelja manje nego što tvrdi Awstats ali to nije tako strašno. Možda Awstats pribroji i neke automate ili slično?
Ja imam sličan problem. Samo meni ne pokaže niti jedan online, mada ih ima, a mora i pokazat mene. :lol:
Help me!
Ja imam sličan problem. Samo meni ne pokaže niti jedan online, mada ih ima, a mora i pokazat mene. :lol:
Help me!
Stvarno ne znam zašto ti ne radi. Meni sad radi dobro, instalirao sam i podesio točno po proceduri kako sam i opisao i na sve svoje stranice stavio u dnu liniju koda koju sam tu priložio.
Jedino ako si na Windows a ne na Linux serveru, treba malo izmijeniti online.cgi file kao što je opisano u linijama s komentarom u samom online.cgi fileu.
CROip.com
27-03-2007, 19:58
Stvarno ne znam zašto ti ne radi. Meni sad radi dobro, instalirao sam i podesio točno po proceduri kako sam i opisao i na sve svoje stranice stavio u dnu liniju koda koju sam tu priložio.
Jedino ako si na Windows a ne na Linux serveru, treba malo izmijeniti online.cgi file kao što je opisano u linijama s komentarom u samom online.cgi fileu.
Ma LInux je...
administrator
27-03-2007, 21:52
pripremiti ćemo mi odgovor.
javimo se uskoro :)
pozdrav, SC
administrator
29-03-2007, 23:27
perl je ok, no treba više igranja sa permisijama.
preporuka:
http://www.hscripts.com/scripts/php/usersOnline.php
ili više njih
http://scripts.filehungry.com/showcase/php/online_users/
preporuka su php skripte.
Neke zahtjevaju kreiranje MySQL baze
pozdrav, SC
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.