View Full Version : marketing - kako sastaviti ponudu
Mislim da je sajt dosao do zadovoljavajuce razine posjeta i aktivnosti, pa razmisljam o marketingu.
Zanima me koje nacine kontakta preporucate?
Kako sastaviti ponudu (neizostavni dijelovi ponude)?
I kako se postaviti prema potencijalnom oglasivacu?
Sajt je tematski (automobili i tuning) pa bi se pobrinuo da i oglasivaci budu sa tog podrucja, odnosno takvima bi i ponudio oglasavanje.
Misljenja...?
administrator
04-11-2005, 18:25
osobno sajt mora imati vrlo jasan kontakt odnosno vlasnika i sve potrebne informacije.
Ako ste dobili našu online ponudu, otprilike bi tako trebala izgledati ponuda a račun također. Naravno forma je na Vama ali bitno je da ima sve potrebno.
Što se cjenika tiče poželjno ga je imati, vrlo dobar cjenik ima index.hr.
Ako je posječenost od 100 - 500 cijena bi trebala biti do 200 do 500kn mj.
1000 posjeta to je već rezultat i tu možete staviti veću cijenu.
iznad 1000 govorimo već o većim cijenama što Vam iskreno i želim.
Najteže je dobiti prvih par oglašivača a kasnije se ... :)
pozdrav, SC
Lockwarre
05-11-2005, 13:46
Može site? pm - digod...! I reci kolika ti je posječenost? :)
www.crotuners.com
zadnji mjesec nepunih 6000 unique posjeta... (59xx)
Lockwarre
05-11-2005, 16:12
6000?? Pa to je odlično ! ! ! Daj reci meni di se taj trebam oglašavati da bi dobio toliko posjeta? :-) na svim sam tražilicama ... al nikako iznad 3000 mj.? Kaj, je to jako jako loše? :confused:
linkovi sa drugih stranica: razmjena bannera, razmjena linkova, i posjeti sa drugih foruma gdje je stranica spominjana...
trazilice - upisao sam samo u dmoz direktorij i prijavio na pogodak.hr
99% posjeta mi dolazi sa google
1% ostale trazilice
tu se ne racuna pogodak jer se njega kategorizira kao klasicnu web stranicu, ali da se racuna on bi imao nekih 10%, google 89%, 1% ostali
nadam se da ce posjeta biti daleko bolja tijekom sljedece sezone street race i ostalih utrka
excal1bur
06-11-2005, 00:01
6000?? Pa to je odlično ! ! ! Daj reci meni di se taj trebam oglašavati da bi dobio toliko posjeta? :-) na svim sam tražilicama ... al nikako iznad 3000 mj.? Kaj, je to jako jako loše? :confused:
To ovisi od stranice do stranice. Za neku stranicu i 1 000 posjetitelja mjesecno je puno, dok je za neku i 10 000 malo.
99% posjeta mi dolazi sa google 1% ostale trazilice
to je najveca opasnost Tvojih stranica, da nema Mr.G-a koliko bi onda imao posjeta ??? pokusaj razmisliti o tom problemu...znam da Ti sada ne zvuci kao problem..ali ako gospodin Dollar najtera google da promjeni svoju politiku (a sigurno je da hoće) ili konkurenti uzmu veći dio kolača (što je trend koji raste iz mjeseca u mjesec)...
pokušaj i dalje biti super sa googlom ali pokušaj si i omjer Tražilice:posjete sa drugih siteova držati na 50:50 tako se osiguravas za buducnost koja sigurno stize
tema su automobili a site ima >6000 ..to je okej imas razloga poceti traziti sponzore, no umjesto da lutas od jednog do drugog..razmisli koliko ljudi na Tvojim stranicama mjesecno trazi automobile ???
ako prodas jedan autombl mjesecno...to bi trebalo biti vise od 600 kn (ovisi o cijeni vozila) - nadji neku kucu koja prodaje nove automobile i skuplje im naplati oglas, banner što već 1x
ako prodas jedna rabljeni auto ??? - nadji kucu (pokusaj sa najboljom, onom koja daje garanciju, kredite i sl.) koja prodaje rabljena vozila, njima naplati 1/2 x
dodatne usluge za ljubimce metalinh kutija sa kotacima (retrovizori, djelovi, lakiranje, tuning i sl ) 1/4 x
to je tematski...dakle vezano uz Tvoj stranice i to ti Core
sad postoje i oglasivaci koji se oglasavaju na tematski razlicitim stranicama...to su osiguravajuce kuce, brand kompanije, putnicke agencije
njima naplati manje jer ce oni imati i manje koristi...
ukratko
ekipa je dosta mlada, a glavna tema je tuning, pa bi se tu najvise prodavali aftermarket i rezervni dijelovi... auti bas i ne... u biti sto se tice prodavaca rabljenih, oni su otpisani u startu jer su vec dobili ocjenu -1 :D
glede trazilica... pogodak ima takodjer dobru posjetu :)
Nadkorisnik
06-12-2005, 20:48
osobno sajt mora imati vrlo jasan kontakt odnosno vlasnika i sve potrebne informacije.
Ako ste dobili našu online ponudu, otprilike bi tako trebala izgledati ponuda a račun također. Naravno forma je na Vama ali bitno je da ima sve potrebno.
Što se cjenika tiče poželjno ga je imati, vrlo dobar cjenik ima index.hr.
Ako je posječenost od 100 - 500 cijena bi trebala biti do 200 do 500kn mj.
1000 posjeta to je već rezultat i tu možete staviti veću cijenu.
iznad 1000 govorimo već o većim cijenama što Vam iskreno i želim.
Najteže je dobiti prvih par oglašivača a kasnije se ... :)
pozdrav, SC
Brojke su za dnevno, tjedno, mjesečno?
administrator
06-12-2005, 22:30
primjer je dan za dnevnu posječenost.
pozdrav , SC
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.