Internet oglašavanje – oglašavanje na internetu

Internet oglašavanje – oglašavanje na internetu

Zahvaljujući svojoj moći i utjecaju internet oglašavanje dobiva sve veću vrijednost i pozornost u svijetu marketinga. Oglašavanje na internetu je svaki oblik online prikaza oglasa i marketinških poruka usmjerenih potrošačima na mreži. Da bi kampanja bila uspješna zahtjeva strogu analizu istraživanja i praćenja tržišta. Jedno od najpoznatijih oglašavanja svakako je Adwords oglašavanje na Google tražilici. Bilo da se radi o oglašavanju na portalima i web stranicama, oglašavanju putem e-maila ili oglašavanju putem tražilica kroz Yahoo i Google ovakva vrsta marketinga sve je zastupljenija i popularnija u svijetu. Oglašavanje na društvenim mrežama također pripada jednoj vrsti internet oglašavanja. Oglašavati se možete putem linka ili putem bannera. Oglašivačke mreže prilikom kreiranja kampanja najčešće nude dvije mogućnosti. Poznato PPC oglašavanje gdje plaćate cijenu oglasa po kliku i PPV oglašavanje gdje plaćate po određenom broju prikaza oglasa ( najčešće na 1000 prikazivanja ). Pojavom pametnih telefona i tableta reklame su se premjestile čak i u aplikacije i igrice. Sigurno ste primijetili reklame dok gledate Youtube, Break  i druge video portale. Također možete primijetiti reklame prilikom prijave u svoj email račun na Googleu i ostalim servisima te logiranjem u svoj Twitter ili Facebook profil. Iako nam često skreću pozornost, dekoncentriraju nas i odvlače pažnju, upravo zbog toga i postoje. Njihova zadaća je animirati i privući korisnika sa jedne stranice na drugu. Sve to pripada u oglašavanje na internetu. Ono je danas sastavni dio života na koji se privikavamo. Za mnoge je ova vrsta oglašavanja još uvijek velika dvojba i nepoznanica. U nastavku vam zato donosimo nekoliko prednosti internet oglašavanja.

Prednosti internet oglašavanja:

Doseg ciljanih klijenata – internet je globalna mreža sa milijunima korisnika diljem svijeta. Svoje proizvode možete predstaviti bez ograničenja i bez granica te tako ciljano širiti svoje tržište bilo geografski ili demografski.

Analiza tržišta – internet omogućuje stvaranje kvalitetne marketinške strategije u borbi za tržište. Analizirajući svoju konkurenciju i druge web stranice vrlo mudro i učinkovito možete razviti tehnike kojima ćete brzo reagirati na svaki novi trend i promjenu što je vrlo bitno u otkrivanju novog tržišta.

Podaci i statistike u realnom vremenu – za razliku od offline oglašavanja, internet oglašavanje ima mogućnost integracije alata za praćenje i vođenje točne analize i tijeka kampanje. Ovo je vrlo bitno, pogotovo ako znamo da uvijek možemo na vrijeme reagirati i u hodu izvršiti potrebne promjene te na taj način spasiti kampanju. Uvidom u statistiku imamo sve potrebne informacije od iznosa potrošenog i preostalog novca, do podataka o klikovima na određene proizvode i ključne riječi. U svakom trenutku znamo koliko je ljudi kliknulo, na šta je kliknulo i koliko je novaca potrošeno.

Troškovi – oglašavanje na internetu u većini slučajeva još uvijek je puno jeftinije od klasičnog oglašavanja. Sami radite uplatu te kontrolirate svoj račun. Određujete dnevni limit potrošnje kao i limit potrošnje po kliku. Troškovi prvenstveno ovise o kvaliteti odrađene kampanje. Opširnom analizom tržišta i praćenjem statistike u realnom vremenu, svoje troškove možete smanjiti na minimum. Rezultat toga biti će uspješan doseg ciljanog tržišta sa ciljanim klijenatima.

Korisničko iskustvo – s vremenom stranica postaje sve poznatija i popularnija. To je ono što svi želimo. Zahvaljujući internet oglašavanju imate priliku izgraditi čvrstu vezu između vas i potrošača. Bitno je održavati stalnu vezu sa klijentima i korisnicima pružajući im svježe informacije i novosti o proizvodima. Dopustite komentare, sugestije i kritike na svoje usluge i proizvode. Radite na stalnom usavršavanju. Time ćete zadržati svog klijenta, stvoriti korisnu zajednicu i postati zanimljivi. Sve to utjecati će na povećanje broja klijenata i korisnika vaše stranice.

Ovo su neke od prednosti koje nam donosi oglašavanje na internetu. Internet oglašavanje najbolji je izbor za vas i vašu firmu u izgradnji ozbiljnog poslovanja te stjecanju novih partnera čime jačate poslovnu i društvenu zajednicu.

Author: admin

Volim sve vezno uz web! Ako imate pitanja tu sam!

Share This Post On