Izrada web shopa, kako napraviti web shop?

Izrada web shopa – Naučite kako napraviti vlastiti web shop u nekoliko koraka. izrada-web-shopa

Prije svega želite li poslovati na internetu, vaša stranica treba biti prilagođena jeziku države u kojoj predstavljate svoj proizvod za što vam može poslužiti sudski tumač profesionalnim i ovjerenim prijevodom kompletnog weba. Web shop je eCommerce platforma koja omogućuje prodavatelju da svoje proizvode i usluge prodaje putem vlastite web stranice. Uz pojam webshop možete se susresti i sa drugim nazivima kao što su internet trgovina, e-trgovina, web dućan, web trgovina, online trgovina, online shop i sl. Neke od najpoznatijih eCommerce platforma su PrestaShop, Magento, OpenCart, Shopify … Svaki poduzetnik koji se želi baviti prodajom i onaj koji se već bavi prodajom putem konvencionalne trgovine mora imati na umu i otvaranje web shopa. Zašto? Iz razloga što su online trgovine najbrže rastuće trgovine i što je svakim danom sve veći broj građana koji se koriste online kupovinom.  Izrada web shopa kao i održavanje ne zahtijeva od vas preveliko znanje. Uz malo truda i zanimanja vrlo brzo shvatiti ćete kako napraviti web shop za vlastito poslovanje.

Online trgovina ima brojne prednosti za kupca, ali i za prodavatelja. Neke od prednosti za prodavatelja usluga putem web shopa su: veličina tržišta u kojoj nema granica, prodaja 24 sata na dan svih 7 dana u tjednu, ne trebate zaposlenike, nemate direktan kontakt sa kupcem, ne treba vam skupi poslovni prostor u centru grada, a troškovi skladištenja svedeni su na minimum

 

Trebate profesionalnu instalaciju i podršku za izradu web shopa, tu je jedna od vrlo atraktivnih ponuda. Klikni na banner i pogledaj ponudu…

izrada-web-shopa

Korisni savjeti kako napraviti web shop:

Ako se odlučite na online prodaju prije svega dobro razmislite o proizvodu koji namjeravate prodavati. Pronađite kvalitetnu nišu bez prevelike konkurencije. Vaš shop mora biti kreativan, a proizvodi originalni i jednistveni. Bitno je da u početku razradite poslovni plan. Vrlo važno je da u startu riješite pitanja kao što su: nabava i distribucija robe, količina robe koju mislite prodavati, način plaćanja i cjenik, odredite vlastiti proračun i tržište na koje se želite fokusirati, bilo globalno ili lokalno.

Da bi vaša internet trgovina bila online prije svega potrebna vam je domena i web hosting. U nastavku možete pročitati nekoliko savjeta kao bi vaša izrada web shopa bila uspješna.

Registracija domene

Registracija domene je postupak prilikom kojeg pravna ili fizička osoba vrši zakup određenog naziva koji služi za identifikaciju stranice prilikom pretrage na internetu. Pokušajte pronaći što kraći naziv i lako pamtljiv. Ako ste se specijalizirali sa prodaju jednog proizvoda tipa kožnih jakni, pokušajte  pronaći domenu koja u sebi sadrži naziv kožne jakne. To će se kasnije pokazati kao dobar trik za SEO i poziciju u Googleu. Na sljedećm linku vrši se provjera domene, nakon koje možete brzo i jednostavno odraditi zakup u periodu od 1-10 godina.

Web hosting

Drugi korak je zakup web prostora. Web hosting podjednako je bitan kao i domena. Uz web hosting biti će vam dostupna za korištenje i vlastita email adresa. Važno je da je firma kod koje uzimate web hosting provjerena iz razloga što je vaša web stranica temelj online trgovine, a isto tako i prodaje. Bitno je da dobijete profesionalnu podršku od 0-24. Naš najprodavaniji web hosting paket je SILVERX2.  Pronađite web hosting paket koji vama odgovara.

Web dizajn

Dizajn stranice je vrlo bitan iz razloga što je to prvo što posjetitelj uoči kada dođe na web stranicu. Izradu logotipa svakako prepustite dizajneru. Prednost eCommerece platformi je u tome što nude gotove shop-ove različitih boja i dizajna koji su spremni za uporabu odmah nakon instalacije. Potrebno ih je samo instalirati i napuniti proizvodima.  Na ovaj način uštedjeti ćete vrijeme i novac. Također postoje i razni moduli koje možete instalirati na svoj web shop u svrhu poboljšanja rada i sigurnosti stranice. Kod pretrage web shop-a pokušajte odabrati kreativan dizajn koji je jednostavan, a opet da se po nečemu ističe od drugih stranica. Pogledajte demo primjer e trgovine na našoj web stranici.

SSL Certifikati

Kupovinom SSL certifikata steći ćete dodatnu sigurnost na internetu i povjerenje svojih kupaca. SSL certifikati vrlo su važni na stranicama poput web shop-a i ostalih stranica kod kojih dolazi do izmjene povjerljivih informacija, transakcije novaca i drugih podataka. Zadaća SSL certifikata je da zaštiti korisnika od krađe identiteta. Neki od preporučenih SSL certifikata su Thawte, GeoTrust, RapidSSL, VeriSign.

Marketing

Marketing je sastavni dio svake uspješne firme. Odredite svoj budžet i spremno uložite u reklamu. Otvorite profile na društvenim mrežama i povežite se sa korisnicima. Budite aktivni i spremno odgovarajte na pitanja. Pozitivno primite svaku kritiku, komentar i sugestiju. Oglašavati se možete offline putem časopisa, tv-a ili radija. Puno jeftinije ćete proći ako se odlučite na online oglašavanje. Ova vrsta oglašavanja uključuje oglašavanje putem društvenih mreža, oglašavanje na raznim forumima i portalima ili oglašavanje preko Google Adwords programa.

Ne zaboravite na stranicu postaviti Google Analytics. Uz pomoć njega precizno ćete pratiti sve aktivnosti na stranici i tijek prodaje svojih proizvoda. Uspješnom analizom tržišta vjerujemo da ćete i vi također biti uspješni. Ovo su neke od natuknica i savjeta vezanih za otvaranje web shopa. Vjerujemo da ste shvatili princim i način kako na napraviti web shop. Izrada web shopa sada bi vam trebala biti puno jasnija.

Ako su vam potrebne dodatne informacije kako napraviti web shop upisom sljedećih termina u tražilicu dobit ćete željene rezultate: izrada web shopa, kako napraviti web shop, web shop izrada, kako otvoriti web shop, izrada web trgovine, izrada web trgovina, izrada webshopa, izrada internet trgovine.

izrada-web-shopa

Author: admin

Volim sve vezno uz web! Ako imate pitanja tu sam!

Share This Post On