PayPal registracija – Kako napraviti PayPal?

PayPal registracija – Kako napraviti PayPal?

paypal

Ulaskom Hrvatske u EU i ukidanjem carinske zone sve više građana zainteresirano je za kupovinu proizvoda “izvana“. Ovaj trend u naglom je porastu, a jedan od načina na koji sigurno možete kupovati je vaš PayPal račun. Mnogi dućani poput internet trgovina u svijetu nude plaćanje putem PayPala. Prije nego vam objasnimo kako se radi PayPal registracija, odnosno kako napraviti PayPal račun donosimo vam kratki uvod o tome što je PayPal i kako funkcionira.

Što je uopće PayPal?

Paypal je servis za pružanje online usluga plaćanja i prijenosa novca. Djeluje kao posrednik između dvije strane. Svoje usluge nudi na globalnoj razini, u više od 193 zemlje svijeta. Koristi ga više od 230 miljuna ljudi. Ovo je jednostavan, brz i siguran način da naručite i kupite ono što želite. Zanimljiv podatak je da 90% kupaca koji koriste ebay plačaju upravo putem svog PayPal računa. Prednost plaćanja putem PayPal računa je u dodatnoj razini sigurnosti koju ovaj servis pruža. Prilikom plaćanja ili transfera novaca vaši podaci sa kartice ostaju anonimni za drugu stranu, bilo da se radi o prodavatelju ili kupcu.

Kako PayPal radi i funkcionira ?

Ljudi koriste PayPal u različite svrhe, bilo da žele prebaciti novac u inozemstvo, izvršiti transfer na neki drugi račun, obaviti kupnju ili nešto prodati. Da biste uopće mogli koristiti usluge PayPala potrebna vam je valjana email adresa, te bankovni račun ili kartica. PayPal je vaš virtualni novčanik koji funkcionira na dva načina. Možete povezati svoju kreditnu ili debitnu karticu odnosno bankovni račun sa računom na PayPalu ili svoj novac možete položiti izravno na PayPal račun i na taj način izvršiti kupovinu i uplatu. Sve vaše financijske informacije pohranjene su na sigurnom mjestu i ne dijele se sa drugima. Svaka transakcija podliježe PayPal pravilima i zakonima prema kojima se uzima određeni postotak provizije. Postoje dvije vrste računa. Osobni PayPal račun i poslovni PayPal račun. Za više informacija o računima, dnevnim limitima i provizijama posjetite PayPal stranicu.

PayPal registracija – Kako napraviti PayPal ?

Kao što smo već napisali da biste se uopće mogli registrirati i napraviti PayPal račun potrebna vam je vlastita email adresa, kreditna ili debitna kartica odnosno bankovni račun.

Građani Republike Hrvatske račun i karticu mogu otvoriti i zatražiti u poslovnicama PBZ  ili Erste banke. U ovom slučaju sasvim dovoljno je da imate pri ruci Visa Electron karticu iako prilikom registracije možete koristiti i neku od kreditnih kartica bilo da je riječ o Visi ili MasterCard kartici.

Za registraciju svog PayPal računa posjetite stranicu www.paypal.com, a zatim u gornjem dijelu kliknite na link Sign Up.

paypal1

Otvoriti će vam se stranica na kojoj možete birati da li želite otvoriti osobni (individual) ili poslovni (business) račun.

Ako ste fizička osoba kliknite na link Open an account koji se nalazi u lijevom polju pod Individual. Također u padajućem izborniku odaberite svoju zemlju kao što je prikazano na slici.

paypal2

Ovdje vas traži da upišete valjane podatke, kao što su vaše ime, prezime, adresa, password, poštanski broj i broj kreditne kartice odnosno CSC.

CSC je troznamenkasti broj koji se nalazi na poleđini kartice.

Nakon pravilno unešenih podatka kliknite na Agree and Create Account.

Ovime ste završili registraciju i napravili svoj paypal račun.

paypal3

Sada se trebate logirati u svoj račun. Provjerite svoj poštanski pretinac, da li ste dobili povratni mail od PayPala. Ako jeste potvrdite link koji vam je poslan na e-mail adresu.

Upišite točne podatke u polje Email adresa i PayPal password, te kliknite na link Log In.

paypal4

Nakon uspješne prijave naći ćete se na početnoj stranici svog PayPal računa. Da biste mogli kupovati i koristiti sve blagodati koje ovaj servis pruža potrebno je da svoju karticu unesete u svoj profil koji ste maloprije stvorili. Pazite da se nalazite u opciji My Account. Kliknite na link profile a zatim odaberite Add/Edit Credit Card.

paypal5

Ovdje unesite tražene podatke. Ime, prezime, vrstu kartice kao i vašu adresu. Ako ste upisali točne podatke kliknite na link Add Card.

paypal6

Ovime ste završili postupak dodavanja kartice na svoj račun na PayPalu. Sljedeće što trebate je otići u banku ili pogledati svoj račun putem internet bankarstva. Trebali biste vidjeti četveroznamenkasti broj u transakcijama računa. Ovaj broj vrlo je važan i potreban je za verifikaciju. Nemojte na pamet upisivati brojeve jer će vam PayPal iz sigurnosnih razloga blokirati profil. Nakon uspješne potvrde oduzet će vam se otprilike 10-ak kn sa računa. Zato je bitno da u banci ostavite barem 20 kn na računu. Taj novac će vam se vratiti odmah nakon što PayPal verificira vas i vašu karticu.

Time ste završili sve korake potrebne za sigurno i jednostavno poslovanje na internetu. Vaša PayPal registracija je gotova, a mi se nadamo da vam je ovaj članak pomogao i naučio vas kako napraviti PayPal.

Ako vas zanimaju dodatne informacije o tome kako napraviti paypal račun, upišite sljedeće termine u tražilicu: paypal registracija, registracija na paypal, paypal račun, kako otvoriti paypal račun, prijava na paypal, paypal hr

Author: admin

Volim sve vezno uz web! Ako imate pitanja tu sam!

Share This Post On