Gmail adresa

Gmail adresa

gmail-5

Gmail je potpuno besplatan email servis od strane Googlea putem kojega se kreira vlastita email adresa. Ne treba napominjati važnost emaila u današnje vrijeme. Izradom svoje gmail adrese ujedno stvarate i račun putem kojega se prijavljujete u niz drugih alata dostupnih na Googleu. Bilo da se radi o bloggeru, adwordsu, adsensu, Google docs ili drive usluzi … Gmail je pokrenut 2004. godine, a danas ima više od 400 milijuna korisnika i vlasnika gmail adresa. Pokušavajući povećati sigurnost i privatnost te prikupiti što više korisničkog iskustva gmail je u zadnje vrijeme uveo puno novih inovacija te prilagodio ionako jednostavno korisničko sučelje.

gmail

Gmail adresa dostupna je gdje god se nalazili, bilo da koristite tablet, mobitel ili prijenosno računalo, brzo i lako možete pristupiti svojim podacima, obavljati chat razgovore ili video pozive zahvaljujući popularnoj Hangouts usluzi.

Također gmail aplikaciju za Android i iPhone uređaje besplatno možete preuzeti putem App Store odnosno Google Play Trgovine.

Onog trenutka kada je gmail registracija završena, vašem računu dodjeljno je 15 GB prostora na korištenje što je i više nego dovoljno za nesmetano dijeljenje slika, raznih datoteka i ostalih podataka. Stvaranjem gmail adrese dobivate puno više od samog maila.

U inboxu možete primjetiti 5 različitih kategorija: primarno, društvene mreže, promocije, ažuriranja, forumi. Kako vam niti jedan važan mail ne bi promaknuo Google je stvorio jedinstven način sortiranja dolaznih mailova po kategorijama.

Sa lijeve strane nalazi se padajući izbornik sa standardnim opcijama kao što su: nova poruka, poslana pošta, pristigla pošta, skice, otpad, sva pošta, neželjena pošta … Vaš gmail račun i gmail adresa automatski su spojeni sa društvenom mrežom Google+. Ako ste aktivni korisnik G+ mreže brzo i jednostavno možete komunicirati sa svojim prijateljima klikom na opciju krugovi.

gmail1

U desnom gornjem kutu nalazi se opcija gmail postavke. U gmail postavkama možete saznati kako izbrisati gmail i korisnički račun na Googleu, promijeniti pozadinu odnosno temu, promijeniti jezik i konfiguraciju svog korisničkog računa. Gmail adresu također možete preusmjeriti i povezati sa nekim od programa za čitanje mailova kao što su Outlook ExpressMozilla Thunderbird ili Microsoft Outlook.

Ovdje možete pročitati Gmail postavke za Microsoft Outlook 2010, postavke za gmail i Mozillu Thunderbird te gmail postavke za Outlook Express.

Što se tiče slanja mailova, maksimalni broj korisnika na koji odjednom možete poslati email je 501. Savjetujemo vam da ne pretjerujete sa slanjem mailova i ne radite spam jer vaš račun može biti suspendiran. Gmail adresa može se koristiti u privatne ili poslovne svrhe, za registraciju na razne društvene mreže, forume i servise kao što su PayPal registracija, facebook registracija ili ebay registracija.

U borbi protiv neželjene pošte (spam poruka) te što kvalitetnijeg iskustva i usluge ovaj servis definitivno je zaslužio prvo mjesto među mail servisima. Prednost korištenja gmail adresa svakako je u Googleovoj kreativnosti i mašti, te načinu na koji uspijeva povezati svoje proizvode i njihove korisnike.

Ako vas zanimaju dodatne informacije o gmailu i gmail adresi upišite sljedeće termine u tražilicu: gmail, gmail adresa, što je gmail, što je gmail adresa, gmail pošta, gmail račun

Author: admin

Volim sve vezno uz web! Ako imate pitanja tu sam!

Share This Post On