Gmail IMAP, POP3, SMTP postavke za Microsoft Outlook 2010

gmail-microsoft-outlook-2010

Korištenjem gmail usluge svoje mailove možete čitati i slati putem mail programa kao što je Microsoft Outlook 2010. Da biste koristili uslugu gmaila na Microsoft Outlooku 2010 prije svega morate podestiti IMAP, POP3 odnosno SMTP postavke u samom programu. Na ovaj način puno brže i jednostavnije dolazite do svojih mailova samo jednim klikom. Ne morate odlaziti na Google i stalno upisivati svoju lozinku za pristupanje gmail računu.

Kako biste pravilno podesili Gmail IMAP, POP3, SMTP postavke za Microsoft Outlook 2010 pratite navedene korake.

Za početak potrebno je prijaviti se u svoj gmail račun putem Googlea te kliknuti na gmail postavke koje se nalaze u gornjem desnom kutu ekrana. U ranijim člancima naveli smo kako se radi gmail registracija i prijava na svoj Google račun.

 gmail-postavke

Pojaviti će se nova stranica sa izbornikom u kojem možete podešavati postavke svog gmail računa.

Potrebno je kliknuti na link „Prosljeđivanje i POP/IMAP“ te odabrati opciju „Omogući POP za svu poštu (čak i poštu koju ste već preuzeli)“ koja se nalazi pod POP preuzimanje. Potvrdite promjenu klikom na donji link „ Spremi promjene“.

 gmail-pop3-imap-postavke

Nakon toga slobodno ugasite browser i pokrenite na desktopu Microsoft Outlook 2010. Ovdje je potrebno pravilno podesiti imap, pop3, smtp postavke kako bi vaša gmail adresa mogla bila proslijeđena sa servera.

Kliknite u gornjem lijevom kutu na file, a zatim na link „Add Account“.

postavke-za-gmail

 

IMAP račun možete stvoriti automatski tako da ispunite prazna polja u prozoru koji vam se otvorio. Odaberite opciju „E-mail Account“ te unesite točne podatke kao što su vaše ime, email adresa i password. Kliknite na „next“ i pričekajte da se email automatski konfigurira. Time ćete stvoriti gmail imap račun u Microsoft Outlooku 2010. Ako želite izraditi POP3 račun kliknite na link „Manually configure server settings or additional server types“, a zatim na ikonu „next“. Ovime ćete sami morati konfigurirati gmail pop3 postavke za Microsoft Outlook 2010. Također ovdje možete odabrati da sami izradite i IMAP račun.

gmail-microsoft-outlook

Nakon što ste kliknuli na gumbić „next“ odaberite račun koji želite izraditi. U našem primjeru mi ćemo konfigurirati gmail pop3 račun. Odaberite prvu opciju „Internet E-mail“, a zatim opet kliknite na „next“.

gmail-imap-smtp-pop3

U prozoru koji se sada otvorio potrebno je upisati točne podate od korisničkog računa na gmailu.

Your name: vaše_ime

E-mail Address: vaša_email_adresa

Account Type postavite na POP3

Incoming mail server:  pop.gmail.com

Outgoing mail server (SMTP): smtp.gmail.com

Pod Username ponovite vašu mail adresu, te unesite lozinku u polje Password. Stavite kvačicu u donju kučicu pod nazivom „Remember password“ i kliknite na link „More Settings“.

gmail-microsoft-outlook-outgoing-mail-server

Pod „General“ upišite naziv svoga maila, npr. vaše_ime. Onako kako ovdje upišete, tako će se vaš kreirani račun zvati kada otvorite Microsoft Outlook 2010.

microsoft-outlook-pop3-postavke

Zatim kliknite na opciju „Outgoing Server“ i stavite kvačicu na opciju „ My outgoing server (SMTP) requires authentication“.

gmail-imap-postavke

Opciju „Connection“ ne trebate dirati, ako su postavke kao i na slici ovaj link možete preskočiti.

microsoft-outlook-smtp-postavke

Da bi ste uspješno završili konfiguraciju i naučili  gmail IMAP, POP3, SMTP postavke za Microsoft Outlook 2010 kliknite na zadnju opciju „Advanced“. Stavite kvačicu u prazno polje pod nazivom „This server requires an encrypted connection (SSL)“. Incoming server (POP3) mora biti namješten na 995, dok pod Outgoing server (SMTP) mora biti upisan broj 25. Ako vam se sve postavke poklapaju kao i ove na slici, kliknite na „Ok“.

microsoft-outlook-pop3-smtp

Čestitamo, ovime ste uspiješno konfigurirali svoj email. Za konačnu potvrdu kliknite na link „Test Account Setting“ i provjerite svoju vezu. Ako su vam prikazane sve zelene kvačice znaći da ste točno i uspiješno povezali Gmail račun sa Microsoft Outlookom 2010.

gmail-microsoft-outlook-incoming-mail-server

Zelene kvačice bez errora potvrđuju uspješnu konfiguraciju i povezivanje sa serverom.

 microsoft-outlook-test-email-server

Za čitanje mailova umjesto Microsoft Outlooka također možete koristiti Thunderbird ili Outlook Express. Gmail Thunderbird postavke i Gmail Outlook Express postavke vrlo se slično konfiguriraju kao i postavke za Microsoft Outlook.

O dodatnin informacijama kako podesiti gmail račun sa Microsoft Outlookom 2010 možete saznati ako upišite sljedeće termine u tražilicu: gmail na Microsoft Outlook, kako podesiti gmail sa Microsoft Outlookom, gmail Microsoft Outlook postavke, gmail Microsoft Outlook konfiguracija, povezivanje gmaila i Microsoft Outlooka, Microsoft Outlook IMAP, Microsoft Outlook POP3, Microsoft Outlook SMTP.

Author: admin

Volim sve vezno uz web! Ako imate pitanja tu sam!

Share This Post On