Gmail registracija

Gmail registracija – kako se registrirati na gmail

gmail-registracija

Gmail adresu možete koristiti u različite svrhe, bilo poslovno ili privatno. Registracijom i otvaranjem korisničkog računa na Googleu dobivate pristup velikom broju Gooogle proizvoda. Zato je bitno da prilikom registracije na gmail pokušate pronaći idealno ime za vaš korisnički račun. Ako otvarate poslovni mail, neka bude profesionalan i vezan uz djelatnost kojom se bavite. Što se tiče privatnog maila pronađite što kraći naziv i lako pamtljiv. Gmail registracija je besplatna i jednostavna te traje svega nekoliko minuta nakon kojih postajete vlasnikom gmail adrese. Što se tiče registracije samog računa, gmail nema ograničenja. To znači da možete bez problema otvoriti nekoliko gmail adresa ako vam je potrebno.

Za početak registracije posjetite početnu Google stranicu, te kliknite na opciju gmail koja se nalazi pri vrhu stranice.

 gmail-registracija-1

Otvoriti će se početna stranica gmail računa putem kojega pristupate svojoj email adresi. Pošto još nismo izradili račun, fokusirajte se na gornji desni kut i link pod nazivom „izradite korisnički račun“.

Kliknite na link i pratite daljnje upute.

 gmail-registracija-2

Google ovdje od vas traži da upišete informacije potrebne za sigurnu registraciju i kreiranje gmail računa. Unesite svoje ime i prezime te odaberite korisničko ime odnosno naziv vaše gmail adrese. Kod odabira naziva dopuštena su samo slova od a-z, svi brojevi i točka (.) od znakova. Nije dopušteno riječi odvajati crticom (-) niti drugim znakovima. Maksimalan broj slova i brojeva koje možete koristiti u nazivu gmail adrese je 30. Prilikom kreiranja zaporke (lozinke) obratite pažnju na mogući gubitak svog računa. Iz tog razloga stvorite što jaču lozinku, minimalan broj znakova prilikom kreiranja lozinke je 8. Svaka lozinka koja ima manje od osam znakova neće biti prihvaćena.

Nakon što ste popunili prva tri polja potrebno je upisati podatke o rođenju i spolu. Unesite godinu i dan rođenja kao i svoj spol. Nije potrebno unositi broj mobitela, ali zbog vaše sigurnosti, odnosno sigurnosti vašeg korisničkog računa predlažemo vam da upišete točan broj tamo gdje vas traži. U slučaju da izgubite pristupne podatke korisničkog računa, Google vam može poslati SMS poruku za daljnju pomoć. Ako već imate negdje otvorenu email adresu unesite je u polje „vaša trenutačna e-adresa“, ako nemate slobodno ostavite polje prazno. Kao i kod broja mobitela, Google vašu trenutnu adresu također koristi za dodatnu zaštitu računa.

Da bi se gmail registracija privela kraju potrebno je još unijeti točan niz brojeva koji su prikazani na slici kao captcha zaštita. Ova zaštita štiti Google od automatiziranih programa i robota programiranih za samostalno kreiranje korisničkog računa. Ako su vam brojevi nejasni kliknite na gumbić „dohvati novi upit“ te na taj način osvježite sliku novim nizom brojeva. Odaberite svoju lokaciju, potvrdite kvačicom da prihvaćate Googleove uvjete i pravila te kliknite na link „sljedeći korak“.

 gmail-registracija-3

Ako se otvorila ista stranica kao i na našem primjeru slike znači da je gmail registracija uspješno završena. Nedajte se zbuniti, radi sigurnosti Google ponekad od vas traži dodatnu potvrdu verifikacije računa. Tada morate samo unijeti broj mobitela na koji će vam biti poslan kod. U prazno polje prepišite brojeve koji su vam poslani putem SMS poruke i završite registraciju gmail računa. Kliknite na link „Nastavite na uslugu Gmail“.

 gmail-registracija-4

Čestitamo, ispred vas se upravo nalazi vlastita email adresa i korisnički račun koji ste otvorili na Googleu. Gmail registracija je gotova, a vi ste upravo stvorili račun putem kojega možete koristiti i sve ostale Google proizvode. Automatski ćete dobiti 3 poruke od Googlea u sklopu dobrodošlice.

 gmail-registracija-5

Slobodno istražite sučelje i otkrijte sve blagodati gmail adrese. Sa desne strane u gornjem kutu nalazi se mali kotačić. To su gmail postavke gdje možete konfigurirati račun. Naučite kako izbrisati gmail u slučaju da vam više nije potreban. Za brzo čitanje mailova koji vam dolaze na gmail adresu koristite neki od programa kao što su Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlooka ili Outlook Express.

Također ovdje možete pročitati Gmail postavke za Microsoft Outlook 2010, postavke za gmail i Mozillu Thunderbird te gmail postavke za Outlook Express.

 

uklonite-google-korisnički-racun

Ako vas zanimaju dodatne informacije kako se radi gmail registracija, upišite sljedeće termine u tražilicu i olakšajte si posao: kako se registrirati na gmail, registracija na gmail, gmail registracija maila, gmail registracija novog korisnika

Author: admin

Volim sve vezno uz web! Ako imate pitanja tu sam!

Share This Post On