Kako odabrati pravi hosting za internet stranicu

Kako odabrati pravi hosting za internet stranicu

Danas postoje na stotine web hosting firmi koje imaju isti zadatak, povezati vašu stranicu s internetom i omogućiti njezinu dostupnost milijunima korisnika. Kako odabrati firmu koja će zadovoljiti sve vaše potrebe? Da biste osigurali kvalitetnu uslugu bez prepreka za vas, vašu firmu i zaposlenike prije svega morate shvatiti što je hosting, kako funkcionira i koje vrste hostinga postoje.

Uzmite u obzir najvažnije kriterije kako biste donijeli pravilnu odluku. Kada krenete u traženje web hosting firme primijetit ćete niz različitih opcija, mogućnosti i usluga koje se razlikuju u cijeni ovisno od firme do firme.

Većina korisnika prvo što gleda je cijena koja naravno ovisi o kvaliteti same usluge. To je nešto s čime biste se najmanje trebali zamarati. Najjeftinije opcije su paketi od svega nekoliko dolara koje možete zakupiti na stranom tržištu, bez podrške, dodatnih značajki, pohrane podataka i s mogućnošću vrlo malog prometa na stranici. Zato izbjegavajte besplatne i slične hostinge jer su prije svega nepouzdani. Ako ste ozbiljna firma ili imate važan projekt ovakve stvari morate u startu zaboraviti jer takve usluge su namijenjene za male blogere i private internet stranice bez većeg značaja.

Za vas je najbolji web hosting onaj koji će vam pružiti najbolje uvijete za nesmetan rad vaše stranice odnosno razvoj projekta i firme. Većina stranica s vremenom zahtjeva nadogradnju na veći hosting paket ili jači server, stoga budite sigurni da vam vaša hosting firma može pružiti tu mogućnost i uvijete.

Ocijene klijenata vrlo su važne za svaku firmu, reference i pozitivni komentari svakako su nešto što biste trebali uzeti u obzir prilikom odabira web hosting firme. Naša preporuka je da nikako ne izbjegavate domaće tržište i firme koje se nalaze kod nas. Prije svega one će vam pružiti najbolje ono što je najbitnije, a to je podrška. Bez kvalitetne podrške osuđeni ste unaprijed na propast. Birajte uvijek firmu koja je dostupna 24/7 telefonom ili emailom. Bitno je da dobijete osjećaj sigurnosti i povjerenja.

Većina hosting firmi bavi se i nizom drugih usluga kao što su registracija domene, seo optimizacija, web dizajn, izrada internet trgovina, pružanje net mail usluga, prodaja ssl certifikata, web marketing idr. Vaša prednost je ako imate sve usluge zakupljene kod iste firme radi što lakše komunikacije i što kvalitetnije podrške jer s vremenom će vam vjerojatno zatrebati i neka od dodatnih usluga. Naš savjet je da se fokusirate na takve firme jer one svojim uslugama pokazuju veličinu, kvalitetu i moć na internet tržištu.

Author: admin

Volim sve vezno uz web! Ako imate pitanja tu sam!

Share This Post On